Dansk advarsel preller af på browserfirmaer

Det danske sikkerhedsfirma Secunia vil lade det være op til offentligheden at vurdere, om en funktion i alle førende webbrowsere er en sårbarhed. Funktionen kan let udnyttes til svindelangreb, men browserproducenterne vil ikke rette problemet.

En funktion i både Internet Explorer, Mozilla, Safari, Opera og Konqueror ligger lige til højrebenet for svindlere, der vil lokke personlige oplysninger ud af intetanende internetbrugere.

Det danske sikkerhedsfirma Secunia har ved et tilfælde opdaget, at en funktion, der findes i alle markedets større webbrowsere, udgør en klar sikkerhedsrisiko.

Derfor kontaktede Secunia browserproducenterne for at gøre opmærksom på, at der var et problem.

- Det kunne de godt se, men de afviste relativt kategorisk at gøre noget ved det, siger teknisk direktør Thomas Kristensen fra Secunia.

Øget svindel

Han forklarer, at han for tre år siden næppe ville have tænkt over, at funktionen udgjorde en sikkerhedsrisiko, hvis han dengang selv var stødt på den.

- I dag ser vi så mange eksempler på phishing, som vi ikke så før. Så det gør det nu ganske problematisk, siger Thomas Kristensen.

Svindel over internettet er eksploderet det seneste års tid. Typisk udnytter svindlerne en kombination af sikkerhedshuller i software og manipulation af brugeren.

Et typisk phishing-angreb starter med en mail, der ser ud til at stamme fra en bank.

Som regel hævdes det i mailen, at der er et problem med modtagerens kreditkort. Derfor skal brugeren klikke på et link i mailen for at løse problemet.

Linket fører til en webside, som er camoufleret som den ægte hjemmeside for banken. Her skal brugeren indtaste alle oplysninger, som svindlerne siden kan bruge til at tømme eksempelvis bankkontoen.

Offentligheden må tage stilling

Den aktuelle sårbarhed, som Secunia har fundet i markedets førende webbrowsere, gør det muligt at overtage et link til et popup-vindue på en legitim hjemmeside.

Derfor har selskabet valgt at kategorisere det sammen med de øvrige sårbarheder, der findes i softwaren.

Ingen af browserproducenterne har reageret på Secunias henvendelser. Selskabet har nu mistet tålmodigheden og offentliggør sårbarheden, selv om der ikke er frigivet en patch.

- Når producenterne ikke har taget det alvorligt, så nu må vi se, om offentligheden mener, at det er en sårbarhed, siger Thomas Kristensen.

En enkelt producent, norske Opera, har dog tilsyneladende fjernet sårbarheden i den seneste betaudgave.

Relevante link fra Computerworld Sikkerhed Online

Microsoft Internet Explorer vilkårlig kode-indsættelse i vinduer

Mozilla / Mozilla Firefox vilkårlig kode-indsættelse i vinduer

Safari vilkårlig kode-indsættelse i vinduer

Konqueror vilkårlig kode-indsættelse i vinduer

Opera vilkårlig kode-indsættelse i vinduer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere