Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tre gode hacks til Google Chrome

Få mest muligt ud af Googles nye browser med vores omfattende hackingguide - her får du tre tips til en bedre browser.

Af Jeppe R. Børsting, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man skulle tro, at Googles nye Chromebrowser ville dø en hurtig død på grund af dens tilsyneladende uvenlige væsen. Men den er tværtimod ved at blive nørdernes foretrukne valg, og brugere over hele verden begynder at fuske med den og undersøge dens skjulte muligheder.

Chrome mangler ikke nødvendig funktionalitet, og den viser nu, at den kan alt: Fra at starte i Incognito-mode som standard for at øge sikkerheden til at bruge en enkelt proces til alle tabs for at spare på ressourcerne. Den kan sågar få billedet på en webside til at hvirvle og snurre rundt som en vanvittig, hvis man får lyst til noget nyt. Rækken af nyttige modifikationer, som man kan bruge til at skræddersy sin Chrome, er ekstremt varieret.

Den lynhurtige V8 JavaScript-engine gør det endnu mere imponerende. Fra simple Parameterændringer til komplekse appletter – følg denne omfattende guide, der viser, hvordan man finder ud af at vride Chrome i facon.

Få flere Omnibox-forslag

Når man indleder en søgning i Chromes Omnibox-url-bjælke, opretter den en liste over forslag til matchende sites. Den er imidlertid begrænset til et maksimum på fem sites som standard, og det er lovlig restriktivt. Med dette hack kan du øge det tal.

Højreklik på Chromeikonet (gerne det i Windows’ startmenu) og vælg »Egenskaber«. I det vindue, der kommer frem, skal du finde Target-boksen, tilføje et mellemrum ved linjens slutning plus den følgende tekst:

-omnibox-poopu-count:30

Det øger listen til 30 sites, men du kan selv vælge et tal, der passer dig.

Fjern kun din seneste surfhistorie

De sites, du har besøgt, bliver foreslået i browserens Omnibox. Det kan give problemer, hvis du deler pc’en med andre. Hvis du for eksempel har ledt efter en gave, kan det ødelægge overraskelsen. Man kunne rydde browserdata, men så rydder man også alle andres søgninger.

Man kunne midlertidigt skifte til Incognito-mode for at sikre, at der ikke bliver gemt nogen søgedata, men hvis du glemmer det, har du det samme problem. Men med et lille, gratis værktøj ved navn Google Chrome Backup (GCB) fra Parhelia Tools kan man tage backup af sin browsers profil og gendanne den bagefter, sådan at man skruer tiden tilbage til det punkt, hvor man tog backup. Når man skal bruge værktøjet, skal man åbne dets zipfil, pakke »gcb.exe« ud og køre den eksekverbare fil.

Det er meget enkelt at bruge programmet til at slette sine spor. Før du begynder at surfe, trykker du på knappen »Run Wizard«. Et andet vindue dukker op. Sørg for, at »Backup« er valgt og tryk på »Next«. Vælg standardprofilen og tryk »Next« igen. Find et sted at anbringe backuppen af standardprofilen (en usb-nøgle, for eksempel. Her kan du også gemme GCB til brug på offentlige pc’er), og tryk på »Back up«. Backuppen tager et sekund eller to, men du skal lukke vinduet manuelt.

Efter at du er færdig med din fortrolige browseropgave, genskaber du profilen (hvilket kun fjerner din seneste browserhistorie) ved at køre GCB igen: tryk på knappen »Run Wizard«, vælg »Restore« og tryk »Next« igen. Husk at gendanne til standardprofilen, tryk »Next« igen og klik til sidst på »Restore«. Du bliver bedt om at bekræfte handlingen, hvorefter backuppen bliver gendannet.

Brug Stumbleupon

Stumbleupon er en glimrende tjeneste til at generere ideer eller simpelthen spilde en time eller to på at finde seje ting. Der er ingen plugin til Chrome, men det er intet problem.

Højreklik på Bookmarkbjælken og vælg »Add page«. Giv dit nye bookmark et passende navn – »Stumble«, for eksempel – og skriv dette JavaScript ind i url-feltet:

java script:window.location.href =‘http://
www.stumbleupon.com/demo/#url’;

Når du vil bruge sitet, kan du simpelthen klikke på dette bookmark, så åbner Stumbleupons hjemmeside.