Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Overfør Youtube-musik til MP3

Et simpelt program gør det muligt at overføre musik fra Youtube, så du kan tage den med dig overalt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ligesom med MySpace og lignende tjenester er ulempen ved at Youtube, at du skal være online for at se videoer eller høre musik fra sitet. Det har folkene hos DVDVideoSoft.com gjort noget ved.

Ved hjælp af programmet ”Free YouTube to MP3 Converter” har de gjort det muligt at konvertere musikken fra Youtube til MP3-filer, som du kan gemme på din harddisk og tage med i din musik-afspiller, præcis som du lyster.

Det eneste du skal gøre et at indsætte URL’en på den ønskede Youtube-video i den angivne linje og klikke ”Download”. SÅ går programmet i gang med at konverterer filen og gemmer den i dine dokumenter.

MP3-filen beholder video-kildens navn, og derudover kan du yderligere tagge med kunstner, album, årstal osv. Som udgangspunkt bliver filen gemt i standard MP3-kvalitet, men dette kan du hurtigt ændrer i de lettilgængelige drop-down menuer.

Programmet er således utroligt nemt at bruge og filerne er konverteret med et snuptag. Musik fra Youtube har dog sjældent en særlig høj kvalitet, så når du sammenligner med dine andre musik-filer kan du nemt gå hen og blive skuffet. Det er dog ikke programmets skyld.

Iøvrigt skal det pointeres, at langt fra alt indhold er lovligt at konvertere fra YouTube-streaming til musikfiler, som du selv råder over på din computer. Det afhænger fuldstændigt af det pågældende indhold. Al brug af programmet foregår dermed på eget ansvar, men ligesom med så mange andre ting i livet, kræver det blot lidt sund fornuft, hvis man vil slippe for at rode sig ud i noget.

”Free YouTube to MP3 Converter” kan hentes her.