Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

SSD er klar til at erobre harddisk-markedet

Med en kapacitet på op til 1TB markerer de nye SSD’er fra Toshiba lidt af en milepæl. Foruden en høj ydelse kan Solid State drevene nu også rumme en datamængde, der kan hamle op med de traditionelle harddiske.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Toshibas OCZ Colossus 3.5” SSD-drev er designet til de mest krævende desktop-brugere og virksomheder. Drevene mindsker ikke blot de flaskehals-problemer på ydelsesfronten, som er forbundet med almindelige harddiske, men reducerer også varme- og støjudledning samt mindsker energi-forbrug og vedligeholdelses-omkostningerne markant. Den interne RAID 0 arkitektur er desuden med til at booste ydelsen en ekstra tand.

Lægger man dertil den høje kapacitet, har vi her at gøre med lidt af en milepæl i datalagringens udvikling. Hvor SSD-drevene godt nok har kunnet give væsentlige ydelsesforbedringer i forhold til traditionelle skive-baserede harddiske, har de ikke kunnet følge med i forhold til kapaciteten. Indtil videre har de derfor mest været brugt som et supplement til en almindelig harddisk, som kunne trække det store data-læs.

Med en kapacitet på 1TB burde det imidlertid ikke længere være nødvendigt med andre harddiske i computeren end SSD-drevet, og de nye OSZ-modeller viser således, hvordan fremtiden for datalagringen kan komme til at se ud.

Før SSD-drev af denne størrelse bliver standard i almindelige mellemklasse-computere, vil der dog formentligt gå et stykke tid. Prisen på de nye OCZ Colossus drev er nemlig mere end ti gange så høj som en almindelig harddisk i tilsvarende størrelse. $2,200 (ca. 11.000 kroner) skal man slippe for 1TB udgaven og $1,200 (ca. 6.000 kroner) for 500GB udgaven.

Selvom de nok vil starte ved en noget lavere kapacitet forventer producenterne, at SSD-drevene vil begynde at blive mainstream i 2011 - læs her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere