Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Synology DS-211+

DS-211+ fra Synology er en spændene lille nas, der
strutter af features og glimrer ved et eksemplarisk webbaseret
brugerinterface.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

DS-211+ fra Synology er en spændene smb (small medium business)-nas, der strutter af features og glimrer ved et eksemplarisk webbaseret brugerinterface.

Det er desuden en af blot to nas’er, der kom uden installerede drev. Prismæssigt starter den således med samme handicap som QNAP, da den ikke ender med at være prisbillig, når den er færdigmonteret.

Denne nas er lidt større end de fleste i testen, men den virker ikke eksklusiv i materialevalget, der er sort plastic.Synologys navn fungerer dog som udluftning i siderne i form af ventileringshuller, der danner producentens navn. Det giver lidt flair, men fordelene stiger, når man hører denne nas eller rettere: ikke hører den. Det var den mest stille her i testen – ingen tvivl om det.

Hardwaremæssigt klarer den sig heller ikke ringe med tre usb 2.0-porte, en e-sata-port samt sd-kortlæser. Featuremæssigt minder den på softwaresiden også om konkurrenten fra QNAP ved at være spækket med alskens funktioner.

Web-brugerinterfacet er helt i top med en hovedside, der ikke minder om et typisk netværksinterface. Længere nede i systemet virker administrationen ligeledes overskuelig med ikoner, der repræsenterer forskellige hovedgrupperinger, der igen deler sig på de specifikke administrationssider. Her er overvågning og sikkerhed i hobevis også en selvfølge.

Det, der her kan gøre det svært at overskue, er antallet af muligheder. Interfacet er ganske sublimt specielt i DSM 3.1, som introducerer faneblade med videre. Energiforbruget lå på 21 til 23 watt ved almindeligt brug.

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Andre test i denne serie:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]