Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

OCZ parrer en ssd med en harddisk

RevoDrive Hybrid kombinerer hastigheden fra en ssd med kapaciteten fra en harddisk, så du får et superdrev, der både er hurtigt og stort.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De hurtige ssd’er bliver mere og mere udbredte og findes efterhånden i mange nye computere. Ofte er der dog tale om beskedne størrelser, da prisen stadig er så høj, at man nemt kan forulempe sin konto, hvis man skal op i meget mere end 120GB.

Den gamle harddisk giver stadig langt mere plads for pengene. Det oplagte er jo således at kombinere fordelene ved de to lagringstyper, og det er da også netop, hvad flere producenter er begyndt at gøre. Sidste år kom Seagate med Momentus XT, som var den første hybrid-disk på markedet. Den kombinerer en lille ssd, som kan afvikle programmerne hurtigt, med en stor harddisk, som giver masser af plads til at lagre filer.

Løsningen har vist sig at fungere glimrende og at give en væsentlig hastighedsforøgelse i forhold til en almindelig harddisk, samtidig med at den holder prisen nede på et acceptabelt niveau. OCZ er således også klar med sit eget bud på en sådan hybrid-harddisk. Den hedder RevoDrive Hybrid og giver dig en 60GB ssd kombineret med en 500GB harddisk, som er monteret på samme pci-e-kort.

Prisen for denne er angivet til 350 dollars i det amerikanske, hvilket betyder, at vi nok ikke skal forvente en pris, der er lavere end 2.500 kroner herhjemme.

Sammenlignet med en ssd af samme størrelse er det et røverkøb, men prisen er dog væsentligt højere end Seagate Momentus XT, der dog også har en væsentlig mindre ssd – se priser på Seagate Momentus XT her.

RevoDrive Hybrid vil også kunne fås i en udgave med dobbelt så stor ssd og harddisk. Prisen bliver formentlig også det dobbelte. En lanceringsdato er endnu ikke annonceret, men det må forventes, at RevoDrive Hybrid er ude i nærmeste fremtid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere