Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Firefox 8 kan hentes nu

Den ottende ildræv løber hurtigere, er strengere mod add-ons, men venlig mod Twitter-brugerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Udviklerne hos Mozilla ligger ikke på den lade side. De sender den ene nye version af Firefox efter den anden af sted til brugerne, og selvom der ikke er lige så mange nyheder i hver enkelt af dem som før i tiden, er der alligevel altid lidt at glæde sig over.

Denne gang er der blandt andet blevet tunet lidt på motoren, så musik og video afvikles bedre, og browseren er hurtigere til at starte op.

Mozilla har yderligere implementeret et par andre nye egenskaber, der skal gøre ydelsen hurtigere og brugeroplevelsen bedre. De har haft grovfilen fremme, når det kommer til add-ons, der, når du starter version 8 første gang, allerede er deaktiverede. Du får så mulighed for at vælge dem, du ønsker at aktivere. Dette for at sikre, at der ikke ligger et væld af add-ons og sluger ressourcer, så browseren bliver sløv. For listige udviklere er det samtidig slut med at snige toolbars og diverse andre add-ons ind, uden at brugeren godkender det. Tredjeparts-add-ons skal nu accepteres, før de installeres.

Brugeren har også fået større mulighed for at vælge, præcis hvilke faner fra sidste session der skal åbnes, når browseren starter, hvilket også bidrager til en bedre ydelser, da det kan være noget af en kamp at skulle åbne 20 faneblade, som man alligevel ikke bruger, hver gang browseren startes.

Derudover er det nu muligt at søge på Twitter direkte fra browseren, og man finder desuden en række andre mindre forbedringer, som man kan læse om her, hvor du også henter Firefox 8. Har du allerede browseren, installeres den nye version automatisk, hvis du går op i ’Hjælp’ og klikker ’Om Firefox’.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere