Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ultra-lækker og fleksibel

Billig er den ikke – men flot og hurtig.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Har du en MacBook Air eller anden indbydende bærbar computer, skal du have en disk, der matcher. Og så er denne Freecom perfekt. Den har både USB 3.0- og Thunderbolt-tilslutning, så den også kan bruges med de hurtige Mac’er, der netop benytter Thunderbolt-interfacet. Desuden er disken ret lækkert pakket ind i et magnesiumkabinet. Det er den samme lette og stærke metallegering, man bruger til mange Ultrabooks i den lidt dyrere ende.

Skal du blot have bærbar lagerplads vil denne disk være ”overkill”, da du naturligvis betaler for den ekstra tilslutning og flotte indpakning. Freecom er stort set støjløs, og vores hastighedstest på begge tilslutninger giver heller ingen anmærkninger. Prisen for disken er høj, men det er primært magnesium-indpakningen, der er årsagen. Samme disk kan du få i hvid plast, og så sparer du omkring 900 kroner!

Det er fedt at spare penge, men det ændrer ikke ved, at magnesium-udgaven bare er det produkt, man vil eje, hvis man kan vælge frit.