Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Måske plejer du at gå direkte til flyselskabets hjemmeside, når du skal købe en flybillet. Både fordi det er en vane, men også fordi mange tror, det er billigere. Hvis det er tilfældet, er det måske på tide at overveje købsproceduren en ekstra gang. For ofte er det faktisk billigere at booke via et flybilletsite, da konkurrencen om kunderne er så hård.
"Et flybilletsite kan typisk tilbyde flybilletter lidt billigere, fordi de konkurrerer på pris og kundeservice, hvor flyselskaberne konkurrerer på ruterne, siger Bjarke Finlov fra www.ticket2travel.dk, et dansk site der sidste år kom ind på markedet med intentionen om at tilbyde bedre service og mere transparente betingelser.
Udover at spare penge er man ofte også bedre stillet som forbruger ved at anvende et flybilletsite. - Det er kun danske flyselskaber, som tilbyder konkursforsikring, hvilket er et stort problem i disse tider. Hvis du derimod køber hos et flybilletsite, SKAL det tilbyde dig at tegne en forsikring, så du får erstatning, hvis flyselskabet går konkurs.
Bjarke Finlov fremhæver også fordelen i, at hele rutenettet bliver afdækket og overskueliggjort, når du søger på afgange på de forskellige sites. - Vi som forbrugere er ikke altid klar over at SAS eksempelvis flyver til Moskva, og at det er billigere og hurtigere, end hvis du fløj med et andet flyselskab.
Der kan dog også være ulemper ved et flybookingsite i form af gebyrer, som er svære at gennemskue. Det fremgår af sammenligningen, der er lavet. Det er ikke alle sites, der vil oplyse gebyrer. Det er først, når man har købt, ringet (og betalt for at ringe til dem), at de vil oplyse gebyrer.
Tænk dig derfor godt om, inden du trykker på “køb”, både på flybilletsites og på flyselskabernes hjemmesider.


