Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Simpelt og med masser af automatik

Start her, hvis du aldrig har haft et actionkamera. Men Hero kan også glæde de mere proffe brugere.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det mindste og billigste GoPro-kamera har kun et meget lille display og to knapper til at styre det hele. På denne måde ligner det faktisk de første generationer af GoPro-kameraerne. Alt kører nærmest automatisk, og opsætningsmulighederne er få. Men for de fleste af os vil det i 90 procent af tilfældene fungere fremragende.

Kameraet er integreret i et vandtæt og gennemsigtigt plasthus.

Du kan ikke filme i slowmotion i fuld opløsning. Men skal der bare tages noget hurtig dokumentation, er det ekstremt enkelt at sætte kameraet på den holder, man har valgt, og så filme løs. Vi savner dog en fjernbetjening (som kan tilkøbes), og kameraet kan ikke styres med en app.

Når du kommer hjem, kan du redigere med GoPros software, og her kan du også lave lidt ændringer og forbedringer på det, du har optaget. Denne del fungerer fint.

Hero er enkelt at bruge. Den ene knap vælger funktion, og den anden afgør om du slår denne til eller fra. Kameraet har ikke Wi-Fi som de større modeller, og det giver en del begrænsninger i det udstyr, der kan fjernbetjene det. Der er ikke udskifteligt batteri og andre standardfeatures i de dyrere modeller.

Optagelserne fra Hero er ganske fine, og i langt de fleste tilfælde vil de opfylde dine behov. Der er et kæmpe spring prismæssigt op til de øvrige kameraer, så Hero er så absolut det, vi vil pege på, hvis du skulle vælge dit absolut første actionkamera. Men også de mere trænede brugere vil i mange situationer kunne nøjes med Hero.