Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Langt mere end hybrid

Trods hybridstatus føles Switch-computeren ligeså robust som en ægte bærbar.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En lille hybrid-pc, der ikke er udstyret med en Intel Core-processor, behøver ikke være svag. Det er denne Acer et bragende godt eksempel på. Aspire Switch opleves som ret kvik, hvilket bekræftes af vores målinger. Den er endda ligeså hurtig som den dyrere og større Lenovo Flex, som er en fin computer.

Men Acer-maskinen vinder på andre parametre – ikke mindst på pc’ens diskperformance. Det skyldes, at den er ram-baseret, en ssd-disk, hvor Lenovo har en traditionel harddisk. Det skal dog bemærkes, at testens Asus Transformerpad, der også har en ssd-disk, kun er halvt så hurtig.

Det er meget andet end hastigheden, der gør Switch interessant. For selvom du kan tage skærmen af og gå rundt med den som en reel tablet, så er det, når den er klikket på tastaturet, at de virkelig gode egenskaber kommer frem.

Klik tabletdelen af, og sæt den omvendt på igen. Så har du holder, når du skal se film på skærmen.

For nu føles den som en ægte bærbar. Tastaturet er næsten fuld størrelse, men da kvaliteten og modstanden i knapperne er helt perfekt, er de lette at ramme og skrive på. Det suppleres af en hurtigt og præcist reagerende touchskærm, og det er med til at løfte oplevelsen. Vi noterer også gode højttalere, som spiller fint højt og dybt, selv om vi her har at gøre med en hybridcomputer med en blot 10” stor skærm. Ganske imponerende.

Aspire Switch kører kvikt, og selvom den ikke kan tilfredsstille spilentusiasten, kan den sagtens afspille en film i fin kvalitet. Det kan alle gode tablets og bærbare i dag. Men skærmkvaliteten her er rigtigt god med glansfulde farver, hvilket er perfekt til underholdning, omend knapt så perfekt til billedbehandling. Men du vil jo heller ikke købe en hybridcomputer til det formål.

God skærm udenfor

Det flotte skærmbillede skyldes den såkaldte LumiFlex-teknologi, som optimerer farvegengivelse, når der skrues op for lyset. Normalt vil billedet ”brænde ud” og detaljer forsvinde, når du skruer op for lysstyrken, men her bevares det. Perfekt, når du er udendørs.

Om du kan leve med den beskedne skærmstørrelse er op til dig. Størrelsen kan være et problem, hvis du har mange dokumenter åbne samtidig, så du skal være typen, der foretrækker en ting ad gangen. Computeren er af indlysende grunde ikke oplagt til at bearbejde tunge filer og billeder i blot semiprofessionel sammenhæng.

Dertil er processor og især ram-mængden for lille. Men til almindeligt brug er den fint. Hardidskpladsen er begrænset, men computeren fås i udgaver med op til 128 GB lagerplads – til højere pris. Alt i alt dog en velfungerende, lille computer og testens klart bedste til prisen.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

DATATID TECHLIFE MENER:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]