Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Flot lydoplevelse til prisen

Denne lydbar assisteres af baghøjttalere, der kan bruges separat til musik.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dette Philips-sæt er ganske smart. Det består af en forholdsvis smal lydbar, som kan hænges på væggen og en lidt høj subwoofer, der er trådløs. Men der følger også baghøjttalere med. Disse er endda trådløse – og vi mener trådløse. For de har indbygget batteri og kan sættes eller hænges løst bag dig, hvor du ønsker. Når du vil lade dem op, kobler du dem bare på lydbarens sider – godt tænkt!

Mindre smart biliver det ikke af, at du kan tage en af baghøjttalerne med dig og streame musik til den – hvis du ønsker lidt musik i køkkenet eller på terrassen. Du kan naturligvis også streame trådløst til hele sættet.
Opsætningen af fire enheder er selvfølgelig mere omfattende, end hvis der blot er en lydbar. Men det er ikke vanskeligt, da både subwoofer og baghøjttalere er trådløse og parring mellem højttalerne og lydbaren sker helt automatisk, når du sætter strøm til delene.

De trådløse baghøjttalere har indbygget batteri, og de oplades, når de kobles på lydbaren. Bagerst subwooferen.

Baghøjttalerne modtager i øvrigt på deres egen frekvens, så de ikke forstyrres af andre trådløse enheder i rummet eller dit trådløse netværk. Der er indbygget orienteringssensor i lydbaren, som måler og indstiller, så lyden gengives bedst mulig. Ret smart, og lydbaren justerer uanset, om lydbaren sidder på væggen eller ligger foran tv’et.

Lydgengivelsen er stor og magtfuld. Bassen er dyb og skal justeres lidt ned for ikke at være for dominerende. Men ellers er lydbilledet meget engagerende, ikke mindst på grund af de små baghøjttalere. De gør stor forskel uanset, om man ser en stille film eller et actionbrag. Der er bare mere atmosfære end med mere simple systemer.

Philips-sættet er den helt rigtige løsning, hvis du ønsker ægte surround på den lette måde, hvis du vil have lidt mere end en traditionel lydbar. Lydmæssigt ligger Fidelio HTL9100 under Harman/Kardon og Atlantic, men du får et fantastisk velfungerende og ikke mindst avanceret lydsystem til prisen, og derfor vælger vi Philips-sættet som testens bedste køb.