Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Underskriv vigtige papirer med din smartphone

Med den helt nye tjeneste Adobe Document Cloud kan man bl.a. scanne fysiske dokumenter med sin
smartphone og få dem konverteret til digitale filer, man kan redigere i
og underskrive digitalt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste kender til bunken af vigtige papirer, blanketter og kontrakter, der hober sig op på skrivebordet derhjemme og på arbejdet. Med udgangspunkt i hvad Adobe Creative Cloud har gjort for kreative og Adobe Marketing Cloud for marketingfolk, vil Adobe, der opfandt PDF-filen, nu ændre måden, vi arbejder med dokumenter på og lancerer derfor sin tredje sky, Adobe Document Cloud. Den nye dokumentsky bliver det tredje store forretningsområde for Adobe, der gennem flere år har flyttet fokus hen imod cloud-teknologi og abonnementsbaserede tjenester.

Adobe Document Cloud består af en række integrerede services, hvor man kan oprette, læse, godkende, underskrive og følge sine personlige dokumenter, både på desktop og mobile enheder. Man kan også opbevare sine dokumenter online og dele dem med andre. Adobes kendte PDF-program Adobe Acrobat, hedder fremover Acrobat DC (DC står for Document Cloud), fungerer til PC og Mac som en del af løsningen og kan bl.a. bruges med touch-skærme.

”Der har været tale om det papirløse samfund i mange år, men faktum er, at mens andre brancher som film-, tv- og musikbranchen for længst er flyttet over til digitale formater, så holder vi fortsat fast i det gammeldags papir i langt det meste dokumentarbejde. Vi vil gerne sætte skub i den udvikling med vores nye tjeneste og sikre, at arbejdet med forretningskritiske dokumenter som fx kontrakter og skøder fremover bliver digitaliseret og let at tilgå for alle, fx via smartphone eller tablet,” siger Jenny Höglund, nordisk marketingchef for Document Cloud hos Adobe.

Scan og underskriv med din smartphone

Med de to nye mobil-apps, Acrobat Mobile og Fill and Sign, kan brugere oprette, redigere, kommentere og underskrive dokumenter direkte på deres smartphones og tablets. Man kan bruge kameraet på sin smartphone som en scanner, der hurtigt kan omdanne ethvert papirdokument til en digital fil, der kan redigeres og underskrives.

”Det har tidligere været en udfordring, når dokumenter skulle underskrives, fordi det ofte indebar, at de blev printet og derefter indscannet. Det var altså en proces fra PDF til papir og tilbage til PDF. I en tidsalder, hvor vi fx benytter NemID og mobilbetaling virker det som et fortidslevn, og nu får alle mulighed for at underskrive direkte fra en digital enhed, så man sparer både tid og toner til sin kopimaskine,” udtaler Jenny Höglund.

Gratis eSign Services (tidl. Adobe EchoSign) er inkluderet i alle typer abonnementer af Acrobat DC, der er del af både Document Cloud og Creative Cloud. Det betyder, at man kan sende og underskrive ethvert dokument elektronisk fra enhver enhed uden at betale ekstra.

Integration med Adobes to øvrige skyer: Creative Cloud og Marketing Cloud

Acrobat er et vigtigt komponent i Adobe Creative Cloud, Adobes succesfulde cloud-løsning til kreative. Adobe Document Cloud giver kreative brugere mulighed for at arbejde med PDF’er alle steder og tilføje mulighed for digital underskrift og synkronisering med Creative Cloud. Kunder i Creative Cloud vil få adgang til Document Cloud gennem Acrobat DC, som vil blive inkluderet i Creative Cloud-medlemskaber.

I dag er Adobe Document Cloud e-Sign service integreret med Adobe Experience Manager for at skabe en glidende kundeoplevelse på tværs af web- og mobilsider. Fremover vil Adobe integrere elementer fra Marketing Cloud for at hjælpe virksomheder med at følge, teste, måle og styre dokumenter og give samme synlighed i brugen og interaktionen med et dokument som marketingfolk har med performance af digitalt marketing-indhold.

Til store virksomheder: Document Cloud For Enterprise

’Adobe Document Cloud for the Enterprise’ er cloud-løsningen til store virksomheder og organisationer og kan hjælpe med til at gøre dokumentarbejdet mere effektivt. Store virksomheder kan administrere brugere og licenser i Document Cloud og Creative Cloud med Single Sign-On (SSO) i Adobe Enterprise Dashboard.

Pris og tilgængelighed

Man kan allerede nu tilmelde sig Adobe Document Cloud og Acrobat DC, der forventes at være tilgængelig inden for de næste 30 dage. Acrobat DC vil blive solgt som både abonnement og som enkeltlicens. Man kan skrive sig op her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere