Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Godt alternativ til fast pris

Capture One Pro har mange autofunktioner, der nemt og hurtigt giver dine billeder en pæn overfladebehandling. Går du efter den professionelle og dybdegående billedbehandling, har programmet dog en lidt længere indkøringsfase.

Af Kasper Nesager-Hansen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Men når du først har lært det at kende, er programmet ret nemt at arbejde med. Menuen er ikonbaseret – blandt andet er der et A-ikon, som dækker over de mest benyttede autoredigeringsmuligheder. Du kan nemt redigere flere billeder på én gang. Har du valgt otte billeder af en model, kan du redigere lyset i et billede og kopiere ændringerne til de øvrige syv.

Fejl og perspektiv er blevet rettet. Farverne er en anelse varmere end i det færdige Photoshop-billede.

Capture One Pro har alle standardfunktionerne inden for fotoredigering. Du kan beskære dine billeder, ændre farvemætningen, belysning, farvetemperatur, kontrast etc. Og den professionelle fotograf får et program, som byder på et væld af brugbare finpudsningsredskaber.

Ligesom i Photoshop er der en række indstillinger, der matcher dit kamera, så du for eksempel kan korrigere for linsens krumning.

Capture One Pro leverer et flot slutresultat. Når du er færdig med at redigere dine billeder, er de, hvis du er omhyggelig, fri for pixelfejl og pletter. Autoredigeringen leverer en flot kontrast, og billedet beholder tekstur i både lyse og mørke områder.

Der er gode muligheder for at analysere billederne for fejl og farver.

Farvegengivelsen er god, og skarphedsfunktionen giver flot finish. Ydermere leverer Capture One Pro lidt varmere farver end Photoshop. Du betaler én gang for alle, 1700 kroner, og det er ok for dette alternativ.