Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Rendyrket dansk power

Håndplukkede komponenter giver testens bedste ydelse.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Selvom Vision benytter samme type indmad som mange af de større konkurrenter, og i større eller mindre grad får produceret bærbare computere på omtrent samme fabrikker som de fleste konkurrenter, så kan det danske fabrikat alligevel være med helt fremme. Vi har haft Visions bærbare computere med i en række test de senere år, og hver gang klarer de sig fremragende.

Noget design-vidunder er Vision-pc’en måske ikke, men går du mere op i regnekraft, så tag et kig på denne maskine.

Hemmeligheden ligger i valget af komponenter og i computerens elektroniske arkitektur. Måske er en særlig dansk grundighed på spil her. Under alle omstændigheder er Vision igen med helt fremme og er blandt vores favoritter i testen. Den kan bruges til hverdagsopgaver, til spil og til multimedier generelt.

Skærmen er en højkvalitetsløsning med full HD-opløsning. Den er ikke trykfølsom, og her er tydeligvis foretaget et valg mellem pris og funktion. En trykfølsom skærm ville bringe prisen små 1000 kroner længere op.

I vores tekniske måling er Vision hurtigst af alle i testen. Det pudsige er, at Vision-computeren, som den eneste i testen, er udstyret med den ”lille” i5-processor kontra. De øvrige testdeltagere har en i7. Vision kører dog med en langt højere clockfrekvens.

Desuden har den et kraftigt grafikkort og en ssd-disk, der i sig selv giver fart. Disken har dog kun plads til 250 GB data, lavest i testen. Et andet minuspunkt er, at blæseren momentvis larmer lidt rigeligt.

Ved gaming kører Vision G4560 helt glidende, og du vil nyde den flotte lyd fra Soundblaster-lydkortet. Det er en såkaldt Cinema-version, og det høres især, når du tilslutter eksterne højttalere. De indbyggede højttalere er nemlig mere jævne, ikke så imponerende som for eksempel højttalerne i HP’s og især Asus’ testdeltagere.

Overfladen er rimelig robust, og alle tilslutninger sidder i siderne. Der er også et ældre VGA-stik.

Prisen ligger lige over 7000 kroner, dyrest i testen. Men du kan købe Vision uden Windows, og så er prisen 7000 kroner ligeud. Og det er især prisen, der gør, at Vision ikke slår Dell i opløbet, for målt på ren hastighed, er den testens nummer et.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Datatid TechLife mener:

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]