Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Simpel smartphone til seniorer

Doro Liberto 820 er en Android-mobil skræddersyet til ældre, der ønsker smarte funktioner men med et minimum af teknisk besvær.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man behøver ikke at stå helt af ræset, bare fordi man gerne vil have en ældrevenlig mobil. Med Liberto 820 har Doro skabt en simpel smartphone til seniorer, med nem betjening men udrustet med alle de funktioner, man forventer af moderne mobil. Liberto 820 er baseret på Android og giver dig komplet adgang til alle apps fra Google Play.

 

Systemet er dog modificeret med overskue-lige menuer og særlige funktioner, der kan hjælpe ældre i hverdagen. Indbyggede guider viser, hvordan man bruger de forskellige funktioner, og mobilen er også udstyret med en app, der gør det muligt for pårørende at yde assistance via nettet samt dele billeder og foretage indstillinger på mobilen. Designet scorer mobilen ikke nogen point på. Det er udført i plastik af billigste skuffe, men det gør nu ikke det store, for mobilen er relativt let og ligger godt i hånden.

Desuden er der fysiske navigationsknapper på fronten samt en hjælpeknap på bagsiden, der giver alarm til pårørende og viser brugerens position på et kort, i tilfælde af uheld. Kraftfuld højttaler og optimeret samtalekvalitet med HD Voice er ligeledes nyttige funktioner. Mobilen overrumpler ikke, når det kommer til ydelse, men grundlæggende kører tingene fint, blot du udsætter mobilen for krævende spil eller lignende.

Skærmen er med sine 940 x 560 pixel i den skrabede ende, men står faktisk ganske flot, selv når du betragter den fra skæve vinkler. Kameraet skyder også helt udmærkede billeder. Som en nem indgang til den moderne smartphone-verden udgør Liberto 820 således en ret godt og gennemført løsning til rimelig pris.