Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kvalitets gaming-headset med høj komfort

SteelSeries Siberia Elite var et rigtigt godt gamingheadset, nu er efterfølgeren Siberia Elite Prism kommet med en række små forbedringer.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

SteelSeries Siberia Prism er et rigtigt godt gamingheadset ingen tvivl om det. Det er ganske vist ikke billigt, konkurrencen på området er også rigtig hård, og det er ikke således, at den dominerer konkurrenterne fuldstændig på nogle områder.

Til gengæld virker prisen fuldt berettiget. Det er også et usædvanligt helstøbt headset forstået på den måde, at der nærmest ikke er nogen svagheder. Headsettet ligger nær toppen næsten uanset, hvilket element man kigger på.

Kan man lide stilen, er det et flot, velbygget headset med høj komfort og god lyd.

Elite Prism har ligesom sin forgænger et meget overbevisende materialevalg og en glimrende samlingskvalitet. De flade ledninger der ikke filtrer, og den utroligt intuitive volumenkontrol for højttalerne og mikrofon er guld værd.

Bærekomforten er i top, lydkvaliteten er også overbevisende, og det meget alsidige headset har masser af features såsom det medfølgende USB-lydkort.

Omgivet af komfort

Vi syntes allerede, at det oprindelige Elite headset var komfortabelt, men SteelSeries har finpudset formularen på Elite Prism.

De store ørepuder består af et meget blødt materiale og er beklædt med et læderlignede åndbart materiale. Ørepuderne omslutter øret helt, og de udgør derved en ganske god passiv støjdæmpning.

SteelSeries har lavet ændringer ved hovedbøjlen således, at det skulle sidde lidt mindre stramt end forgængeren. Det kan være svært at huske de tidligere erfaringer, men et kan siges - headsettet er virkelig behageligt at have på i længere tid af gangen.

Hovedbøjlen og det polsterde hovedbånd samt ørepuderne udgør sammen en behagelig helhed. Headsettet sidder tæt til hovedet, men uden at genere det mindste. Det bliver lidt varmt for ørerne efter en stund, men det kendes fra alle 'lukkede' headsets.

Glimrende features

Siberia Elite Prism understøtter Dolby ProLogic IIx samt Dolby Headphone teknologierne. De forvandler henholdsvis 5.1-kanals lyd til 7.1-kanals lyd, samt skaber virtuelt surroundsound.

Det virker nogle gange bedre end andre, men surroundegenskaberne er ikke den største styrke ved dette headsets lydkvaliteter. Generelt er lyden klar og kraftfuldt med et meget balanceret lydbillede, hvor bassen ikke får lov at stjæle billedet.

Volumenkontrollen for såvel hovedtelefon og mikrofon ændres ved at dreje på store ringe, der er integreret i ørekopperne. Slut med at sidde og fumle, når man vil ændre lydniveauet.

I de omtalte ringe på ørepuderne er der integreret LED-dioder, der kan vise 16,7 millioner forskellige farver. Farven kan indstilles fra SteelSeries Engine, der kan hentes gratis fra Steel-Series webside.

Headsettet kan anvendes til mange forskelige enheder. Det er pc, MAC OSX 10.7 og op, mobile enheder samt til PlayStation.

Til headsettet medfølger et USB-lydkort, der udgår en ledning på 1,2 meter fra hedsettet, dette supplementeres af et to meters forlængerkabel. desuden er der et 3,5 mm 4-polet stik, samt to 3,5 mm 3-polede stik på et Y-kabel.

SteelSeries Engine

Foruden at indstille farverne på headsettets ørepuder kan man med SteelSeries Engine slå Dolby til og fra. Der er indbygget 10-spors equalizer, samt forskellige færdige presets.

Man kan her også slå mikrofonens støjdæmpning til og fra.Mikrofonen lyder i øvrigt som om, den er blevet forbedret.