Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apple går i kødet på Spotify med ny musikstreaming-tjeneste

Apple Music kombinerer musikstreaming med live-radio og iTunes-musik. Den nye musiktjeneste er allerede klar i slutningen af måneden, hvor den også rammer Danmark.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Streaming er for alvor ved at blive en del af vores musikvaner. Download-tjenester som iTunes virker derfor lidt forældede. Det er Apple godt klar over, og derfor er de nu på banen med deres egen musikstreaming-tjeneste, der skal tage kampen op mod især Spotify, som lige nu dominere markedet.

Den nye tjeneste hedder Apple Music og vil ifølge Tim Cook, som i går kunne præsentere den ved World Wide Developer Conference, indeholder et enormt katalog af mere end 30 millioner musiknumre. Dit eget musikkatalog er også integreret, hvad enten det så er musik købt på iTunes eller rippet fra CD’er, og der vil være mulighed for at købe musik til download, ligesom man har været vant til på iTunes. Musikeksperter kommer med musikanbefalinger til dig, baseret på din samling og Siri kan hjælpe dig til at finde rundt i kataloget.

Musikstreaming er dog ikke det hele. Apple Music vil også byde på live-radio med faste værter og musik i alle genrer kurateret af anerkendte radio-djs.

Med Apple Connect bliver det desuden muligt at komme i kontakt med sine ynglingskunstnere, som kan dele tekster, fotos, videoer og sange direkte til deres fans.

Apple Music lanceres globalt d. 30. juni, hvilket betyder, at der også vil være adgang fra Danmark. Prisen bliver 99 dollars i USA. Hvad tjenesten kommer til at koste her i landet annonceres senere. Alle får dog tilbudt en gratis prøveperiode på 3 måneder ved oprettelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere