Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny app hjælper med at opdage stress

Howdy, hedder app'en, som er udviklet af Psykiatrifonden, og indtil videre har været med til at opdage stress hos 150 ledere i en rengøringsvirksomhed.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du vågnet frisk og udhvilet? Har du følt dig glad og i godt humør i dag?
Sådan lyder to eksempler på fem simple spørgsmål, som ledergruppen i Forenede Service en til to gange om måneden helt automatisk bliver præsenteret for på deres smartphone.

Virksomhedens cirka 150 ledere fordelt over hele landet har nemlig siden januar haft en særlig app installeret på deres smartphone, som skal hjælpe med at opdage indikationer på stress. Howdy, hedder app’en, som er udviklet af Psykiatrifonden i samarbejde med ”Worklife Barometer”, der er en dansk virksomhed med speciale i forebyggelse af stress.

Og app’en virker helt efter hensigten, forklarer regionsdirektør i Forenede Service Jens Nielsen, der har været projektleder i forhold til at indføre app’en blandt lederne:

”Vi overvejede, om, hvorvidt vi mon ikke kunne blive bedre til at opdage stress på et tidligt tidspunkt og samtidig måle det typiske og generelle stressniveau hos vores ledere,” forklarer Jens Nielsen og uddyber:

”Alle mennesker kan jo i perioder opleve stress, uden at det behøver at blive problematisk, men det vil jo være gavnligt for både medarbejderne og arbejdsgiveren, hvis man kan nå at håndtere stressen i de tidlige faser, før det udvikler sig til blandt andet sygemeldinger. Og app'en har allerede vist sig effektfuld,” siger han.

Tester app’en året ud

App’en stiller spørgsmålene baseret på WHO’s særlige trivselsindex, der fokuserer på blandt andet søvn, humør og motivation. Hvis medarbejderen, der svarer på spørgsmålene via app’en, viser tegn på mistrivsel bliver personen telefonisk kontaktet af en psykolog tilkoblet Psykiatrifonden, der i en anonym samtale med medarbejderen afdækker årsagen og omfanget af den dårlige trivsel. Efterfølgende lægges der i fællesskab en handlingsplan.

Alle data er således anonyme, og en gang om måneden modtager Forenede Service’s ledelse en rapport, der viser tilstanden og udviklingen i de enkelte afdelinger. Det giver blandt andet mulighed for at indgå i dialog med afdelingsledere, hvor der er tegn på dårlig trivsel.

”Jeg ved positivt, at minimum tre ledere i den periode er blevet hjulpet af psykologsamtalerne. De har fortalt mig, at psykologerne er grebet ind i rette tid, før stressen eventuelt udviklede sig til sygemeldinger,” forklarer Jens Nielsen og oplyser, at Forenede Service tester app’en året ud, hvorefter værdien og effekten af den evalueres, og der efterfølgende kigges på, om hvorvidt app’en skal udbredes til alle medarbejdere i virksomheden.

Forenede Service er den første virksomhed i branchen, som har indført app'en.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere