Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Visma køber stort ind i Danmark

Visma har nu opkøbt både danske e-conomics og PBJ og cementerer dermed sin stærke position på ikke bare det danske, men også det nordiske marked for løn-, økonomi- og HR-løsninger.

Af Jakob D. Lund, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Maj måned 2015 var måneden, hvor den norske leverandør af business management-software og –ydelser, Visma, for alvor blæste til offensiv i Danmark. Med opkøbet af danske e-conomic, der en førende leverandør af regnskabsløsninger som ’Software as a service’ (SaaS) til SMV’er i Europa, indtager Visma førerpositionen i Danmark og styrker dermed sin position i norden inden for ERP til SMV-markedet. Visma overtog den danske og nordiske kerneforretning i e-conomic i en aktiehandel med HgCapital.

I en pressemeddelelse fortæller Visma, at man vil fokusere sin del af e-conomic på hjemmemarkedet og kundebasen i Danmark, mens HgCapital vil fastholde sin aktiemajoritet i den internationale del af e-conomic og Debitoor, som er en simpel fakturerings- og regnskabsløsning.

”Overtagelsen af e-conomic udgør en vigtig brik i Vismas fokus på automatisering og effektivisering i regnskabsvirksomheder og SMV’er i Danmark og vil bidrage til yderligere at fastholde Vismas position som en førende leverandør af komplette SaaS-løsninger til segmenterne i de nordiske lande. Vi mener, at dette vil give nye muligheder og skabe værdi for eksisterende og nye kunder i Danmark,” siger Øystein Moan, administrerende direktør i Visma.

SaaS til SMV

Både Visma og e-conomic deler strategi om at blive den førende leverandør af SaaS-løsninger til SMV’er og vil nyde godt af den fælles indsats. Visma vil øge sin tilstedeværelse og sit fokus betydeligt på det danske kernemarked og vil forbedre e-conomics værditilbud ved at tilbyde flere relevante produkter til e-conomics kunder (eksempelvis løn). København vil desuden blive et vigtigt udviklingscenter for ”Software as a Service” for Visma i fremtiden.

”E-conomics’ resultater i de seneste par år har været bemærkelsesværdige. Virksomheden har oplevet vækst i såvel Danmark som i de nordiske lande. Den fælles vision om at gøre regnskabsprocesserne mere enkle for små og mellemstore virksomheder gør Visma til den perfekte partner, som kan bringe e-conomic op på et nyt niveau,” siger Mogens Elsberg, administrerende direktør i e-conomic.

Produktet e-conomic har vist sig i stand til at øge sin primære danske kundebase med mere end 75.000 SMV-kunder i Danmark for kerneproduktet e-conomic. Samtidig har man været i stand til at udvide internationalt. E-conomic vil som en del af Visma-koncernen fortsætte som en uafhængig enhed under e-conomic-brandet og vil fokusere på at levere fremragende produkter og uovertruffen kundeservice, hedder det i pressemeddelelsen.

Køb af PBJ

Som om det ikke var nok, har Visma også netop købt danske PBJ, der står bag det markedsledende Epos-system. PBJ A/S har i 30 år leveret HR-løsninger til danske virksomheder og offentlige institutioner og beskæftiger over 70 medarbejdere, der nu bliver en del af Visma-koncernen.

”Visma har arbejdet tæt sammen med PBJ i mere end 10 år, hvor vi har anvendt deres Epos-system som en del af vores løsninger inden for HR og løn. Systemerne understøtter de effektiviseringsløsninger, vi har fokus på, og derfor er det et fantastisk stærkt match, der giver endnu flere muligheder for vores respektive kunder,” siger adm. direktør June Mejlgaard Jensen fra Visma Services Danmark A/S. Hun bliver også ny adm. direktør for PBJ A/S.

Danmark et digitalt foregangsland

”Danmark er et foregangsland hvad angår digitalisering, men der er stadig store gevinster at hente på eksempelvis at gå over til cloud-baserede løsninger. For fortsat at være i front med både teknologi, funktionalitet og knowhow kræver det et omfattende udviklingsarbejde i konkurrence med store udenlandske spillere. Det er svært at løfte for en virksomhed selv i PBJs størrelse, og her kan Visma bidrage med kapital, specialister og tekniske platforme for kunderne,” siger Øystein Moan, der er koncerndirektør i Visma og fortsætter:

”Købet af PBJ og virksomhedens anerkendte softwareløsninger styrker Vismas position i det danske marked. Vi er overbeviste om, at dette vil skabe nye muligheder og ser frem til den merværdi, det vil give eksisterende og nye kunder i Danmark og i de andre lande, Visma er repræsenteret i, fastslår Øystein Moan.

Fremtidssikring af udbredt system

Nuværende direktør i PBJ A/S, Preben Jensen, er glad for, at virksomheden er sikret gennem handlen med Visma.

”Gennem de snart 30 år, der er gået siden etableringen af PBJ, har vi haft en god og stabil udvikling. Det kan vi takke vores mange trofaste kunder for, som også bliver de store vindere med tilgang til Vismas øvrige porte-følje af produkter og services. Med salget til en stor it- og konsulentkoncern med dybt kendskab til HR-markedet, hvor vores kunder befinder sig, sikrer vi, at kunderne i fremtiden vil have adgang til de bedste løsninger,” siger Preben Jensen.