Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung Galaxy Tab A

En billig tablet, der klarer det meste.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Samsungs Galaxy Tab A er en tablet, der prismæssigt befinder sig på et lavere niveau end andre af Samsungs tablets. Den 9,7" Android 5.0 Lollipop-tablet minder dog langt fra om noget discountprodukt. Der er da også tale om en tablet med mange kvaliteter, selvom der er tale om en tablet med begrænsede specifikationer.

Skærmen snyder lidt første gang, man tænder for Galaxy Tab A, skærmen er virkelig klar og i stand til at gengive farver med en vis vitalitet. Man glemmer for en kort stund, at skærmen blot har en skærmopløsning på 1024 x 768.

Meget let håndterbar tablet, formatet og dimensionerne gør sammen med vægten tabletten til et produkt, man kan tage frem ved utallige lejligheder.

Det modsvarer en pixeltæthed på 132 PPI, hvilket isoleret set ikke er imponerende. Men skærmen, der virker lysstærk med den for Samsung så velkendte varme glød, er alligevel stadig et godt bekendtskab.

Det er klart, at tekst og fotos, der forstørres hurtigt, mister skarpheden, så det er bestemt ikke en drømmetablet for dem, der sætter skærmopløsningen højt.

Tabletten drives af en quad core-processor på 1,2 GHz, der klarer at drive Lollipop på fornemste vis. Det er nok lige så meget Lollipops fortjeneste, men det er alligevel ganske fornuftigt.

Ydelsen er nemlig ikke så høj i målingerne her holder den sig på et beskedent niveau, men som det ses i PCmark-testen, er den testens hurtigste til tekstmanipulation, utvivlsomt på grund af den lave skærmopløsning.

Men den er også en ørn til HTML 5, her skinner Lollipop igennem og udvikling fornægter sig ikke. Når det kommer til JavaScript og generel ydelse er niveauet dog mere beskedent. Spil klarer den fornuftigt dog uden, at det er en egentlig styrke.

Galaxy Tab A er velbygget med et meget tilforladeligt udtryk, den er også virkelig egnet til forskellige opgaver, hvor man hurtigt kan hive tabletten frem. Eksempelvis for at tage et foto.

Tabletten er rimeligt udstyret med sensorer selvom prisen begrænser dette, der er ikke MHL men til gengæld understøttes Wi-Fi Direct.

Batterilevetiden er virkelig god med 9 timer 24 minutter, det er en tablet der tåler at blive brugt.