Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Actionkameraet får flere funktioner

Flere funktioner – det er den klare trend inden for den ret nye produktkategori actionkameraer. To af de nyeste modeller på markedet løfter actionkameraet op i nye højder, men på hver sin måde. Vi tester de to trendsættere.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke længere nok, at et actionkamera kan filme i forskellige opløsninger og har stillbilleder som raffineret ekstrafunktion. Siden GoPro-kameraerne skabte den nye produktkategori, er konkurrenterne vrimlet ind på markedet, og for at overgå hinanden tilbyder de blandt andet flere og flere funktioner. Funktionalitet er den nye trend.

De nye funktioner er avanceret gps, langsom gengivelse, masser af tilbehør, flere indstillinger – hvortil kommer ekstra højopløste optagelser (4K). Blandt de nye aktører er TomTom, som ellers primært er kendt for bilnavigatorer. TomToms nyhed hedder Bandit, og det siger måske noget om tilgangen til markedet.

Tilbehøret er en vigtig del af et actionkamera. Det skal kunne monteres på en hjelm, et cykelstyr, en arm osv.

Vi tester også en spændende Sony-nyhed. Japanerne er ikke nye på markedet, men de skruer op for ambitionerne med FDR-X1000VR, som er vandtæt og stødresistent.

Kombiner med din smartphone

Selvom de to testduellanter er meget forskellige i både formen og måden, de kan bruges på, er der dog nogle klare fællesnævnere. Ud over 4K dikterer trenden, at du skal kunne bruge din smartphone eller tablet sammen med kameraet – det kan være til styring, til billedoverførsel og til redigering på stedet, så du straks kan lægge dine optagelser op på nettet og sociale medier.

Det er netop alle disse finesser, som gør duellanterne interessante, og som betyder, at køberne har mod på at bevæge sig uden om altdominerende GoPro. Og testen viser, at det er værd at kigge sig lidt omkring.

Læs testene her:

TomTom Bandit

Sony FDR-X1000VR