Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Guide: Sådan sikrer du dit privatliv på Facebook

Dine venner tagger dig i et billede fra aftenens festligheder, hvor du optræder som forsanger på den lokale karaoke-bar kun iført Adam-kostume. Inden du får logget på Facebook, har din mor og din chef allerede set det festlige billede, som du allerhelst så i din kamerarulle frem for på det sociale medie. Med de rigtige sikkerhedsindstillinger kan du selv være med til at sikre dit privatliv. Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomheden <a href="www.anytech365.com</a>" target="_blank">http://www.anytech365.com">www.anytech365.com</a> giver her fem nemme råd til at beskytte dig på Facebook.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1. Opret lister med dine venner

Overvej hvem du har lyst til, der skal se billederne fra julefrokosten. Din chef? Din mormor? Ved at oprette lister har du mulighed for selv at bestemme hvem af dine venner, der skal have adgang til det indhold, du deler på Facebook. Du er måske venner med nogen, som du ikke nødvendigvis ønsker at dele alt med.

Gå ind på din personlige profil og klik på ”Venner” for at få din venneliste frem. Her kan du føje hver enkelt ven til en liste, hvor du har valgmulighederne ”Nære venner” og ”Bekendte”. Men ved at klikke på ”Føj til en anden liste” kan du vælge ”Ny liste”, hvor du skal indtaste et navn. Det kan for eksempel være Familie, Fredericia Gymnasium eller Håndboldklubben.

2. Forhåndsgodkendelse af tags

Hvis du vil være sikker på ikke at blive tagget i upassende billeder af dine venner på Facebook, kan du ændre det i dine privatindstillinger. Du går ind i ”Tidslinje og tagging” hvorefter du kan redigere indstillingerne og aktivere ”tag-gennemgang”. Herefter vil du få en notifikation, hver gang dine venner tagger dig på Facebook, hvor du så kan vælge om opslaget må vises på din tidslinje eller ej. Du kan også selv bestemme, hvem der kan se opslag, som du er tagget i på din tidslinje, forklarer Janus R. Nielsen.

3. Gem dig på chatten

Vil du være synlig på chatten for din kæreste og bedste ven men ikke for din chef eller klasselærer?

Ved at klikke på tandhjulet i chatten og så vælge ”Avancerede indstillinger” kan du deaktivere chatten og dermed vises som offline for nogle bestemte personer og samtidig være synlig overfor andre.

4. Begræns dine kontaktinformationer

Vil du undgå at få venneanmodninger og blive kontaktet af folk du ikke kender?

Tryk på pilen øverst i højre hjørne på din Facebook-side og klik på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Under ”Hvem kan finde mig?” kan du vælge, at det kun er dine venner, der kan finde dig ved hjælp af din e-mailadresse og telefonnummer og dermed ikke ”Alle” eller ”Venners venner”. Under samme indstilling under ”Hvem kan kontakte mig?” kan du fravælge at alle kan tilføje dig som ven og begrænse det til ”Venners venner”.

5. Skjul din profil i søgninger

Hvis ikke du ønsker, at man kan søge på din profil på Google og andre søgemaskiner på nettet, kan du vælge at gøre din profil usynlig.

Det gør du ved at trykke på pilen, som du finder øverst i højre hjørne på din Facebook-side, hvorefter du klikker på ”Indstillinger” og derefter ”Beskyttelse af personlige oplysninger”. Under ”Hvem kan finde mig?” fjerner du fluebenet i ”Vil du have, at andre søgemaskiner skal linke til din tidslinje?”. På den måde kan fremmede ikke finde frem til din profil via en søgemaskine, siger Janus R. Nielsen.
IT-JOB

WSP Danmark A/S

Microstation-konsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Manager Projects – SAP PM Lead

Capgemini Danmark A/S

Service Desk medarbejder

Djurslands Bank

BI-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere