Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker – men for de få

Pro-udgaven af Surface er kvik, men computeren er dyr og speciel.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Surface fra Microsoft er og bliver en lidt speciel sag sammenlignet med en traditionel computer. Den Windows-baserede pc, der ligner en tablet, er ekstrem lækker, men for at fungere som en ægte bærbar skal der tilkøbes tastatur, der ikke er integreret med skærmdelen som ved andre computere.

Men fordele er der også. Når du klikker tastaturet af, har du en tablet på steroider. En lynhurtig Windows-maskine, der er let og tynd og nem at stille op på et bord med den indbyggede kickstand.

Du kan så skrive på skærmens virtuelle tastatur. Det er ikke specielt brugervenligt, men til møder og andet, hvor du blot skal skrive noter, er tastaturet ok. Og du kan nemt klikke dig på en Outlook-kalender eller -mail.

Prisen med tastatur nærmer sig de magiske 10.000 kroner, og det er ærligt talt meget for en ”glorificeret” tablet, selv om det er en meget lækker en af slagsen. Især magnesiumlegeringen, det tynde design og det faktum, at du kan tage Surface’n med dig uden tastatur, vil nok appellere til nogle.

Tastaturet skal tilkøbes, mens støttefoden følger med. I siderne ses alle de tilslutninger, som normalt sidder i tastaturet på en traditionel bærbar. Tastaturet skal tilkøbes, mens støttefoden følger med. I siderne ses alle de tilslutninger, som normalt sidder i tastaturet på en traditionel bærbar.

Men kigger vi på bestykning, vægt og pris, så vil vi til hver enhed vælge den meget lækre Dell til samme pris. Skal du have en trykfølsom skærm og en 2 i 1-løsning vil vi foretrække Lenovos Yoga 3 Pro frem for denne Surface. For isoleret set er der mange meget positive punkter ved Pro-udgaven af denne Surface 3, men konkurrenterne har overhalet den i performance til prisen.