Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

En hybrid der holder til det hele

Toughbook-hybrid CF-20 er både en robust tablet og bærbar computer på en og samme tid.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I dag lancerer Panasonic Toughbook CF-20, som er verdens første robuste Toughbook med aftagelig skærm. Toughbook CF-20 er en hybrid-enhed, der giver brugeren mulighed for selv at vælge, om de vil arbejde med eller uden tastatur.

CF-20 har beholdt designet fra Panasonics bestseller Toughbook CF-19. Den nye hybrid har et bredt udvalg af anvendelsesmuligheder, hvilket gør det muligt at skræddersy den efter forskellige arbejdsopgaver. CF-20 er samtidig den første robuste Toughbook, der leveres med styresystemet Windows 10 Pro og 6. generation Intel Core Vpro-processorteknologi.

Enhedens følsomme touchskærm kan anvendes med handsker på. De specialdesignede funktioner som Vehicle Mount og Desktop Port Replikator gør, at CF-20 er ideel til hårdtarbejdende på farten.

Første test i Norden

I Norge er Statnett ansvarlig for hele det norske elnet herunder 11.000 kilometer kabler og 150 kraftværker i hele Norge. Statnetts inspektører har testet den nye Toughbook CF-20 i to uger, og de var særligt tilfredse med enhedens skærm og fleksibilitet.

- Fordelen ved Toughbook er, at vi kan lagre alt digitalt uanset vejrforhold. CF-20 har en let aftagelig skærm, som nemt registrerer berøring. Enheden giver vores inspektører en stor fleksibilitet med muligheden for at kunne tage tasteturet af, når vi er ude på fjeldet, siger projektleder Rolf Broch, Statnett.

Alsidig og fleksibel

CF-20 er fleksibel og kan tilpasses mange forskellige arbejdsområder. Det er enkelt og nemt både at tilslutte og fjerne skærmen fra enheden, mens håndtaget gør det nemt både at bære enheden eller hænge den op på væggen. For at kunne fungere i alle former for brancher og miljøer, er CF-20 udstyret med mange indgange og kan også let bruges i køretøjer.

Krystalklart billede

Ligesom tidligere robuste Toughbook-enheder kan CF-20 anvendes i både høj sollys såvel som i regnvejr. Multi-touch WUXGA-skærmen (1920 x 1200) er 10,1 tommer og leverer et krystalklart billede, der takket være den nyeste IPS panelteknologi er let at læse – selv i stærkt sollys (800cd/m² lys).

Uanset vejrforhold gør IP55 Digitizer-pennen (findes som tilvalg) det muligt at tegne og skrive på skærmen med stor nøjagtighed.

God ydeevne og lang batteritid

Skærmen kan anvendes som tablet og er designet til at sikre gode resultater i hele dens levetid. CF-20 er en blæserfri enhed, der er drevet med Intel Core m5-6Y57 vPro processor-teknologi (4MB cache, 1.1GHz op til 2,8 GHz med Intel Turbo Boost-teknologi) og udrustet med Intel HD grafik 515, 8GB RAM, 256GB SSD, samt styresystemet Windows 10 Pro (med nedgraderingsmulighed til Windows 7).

Takket være hot swap-funktionen kan batteriet nemt byttes ud – også når Toughbook CF-20 er i brug. Batterikapaciteten kan fordobles ved at placere et batteri i tasteturet ud over dét, som driver tabletten.

CF-20 er udstyret med et 2 megapixel webkamera med stereomikrofoner og et 8 megapixel kamera på bagsiden. Enheden har en 4G LTE-funktion til trådløs opkobling til kontoret samt en låsefunktion, der sikrer enheden. Som tilvalg findes også den seneste U-Blox 8 GPS-navigeringsfunktion.

Robust og brugervenlig

CF-20 er indkapslet i et robust magnesiumdesign og er IP65 og MIL-STD 810G-certificeret, hvilket gør den ideel til udendørs brug. Samtidig er denne Toughbook-hybrid mere mobil end tidligere med en vægt på kun 1,76 kilo. Uden tasteturet vejer CF-20 kun 950 gram, hvilket er langt under branchestandarden for denne type enhed.

Som ekstraudstyr til CF-20 lanceres også flere tilvalg for at gøre enheden så brugervenlig som mulig. Dockingstationen leveres med en pass-through-antennefunktion, som gør det muligt at tilslutte en ekstern antenne på ydersiden af enheden. Dockingstationen har også fuld portreplikering, der giver maksimal funktionalitet, også når enheden er monteret i dockingen. Tabletten kan endda fjernes, mens tasteturet stadig sidder i dockingstationen.

Panasonic Toughbook CF-20 leveres som standard med tre års garanti og er tilgængelig fra januar 2016. Den vejledende pris er 2.999 euro + moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere