Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

WhyIGotInfected gør opmærksom på manglende opdateringer

WhyIGotInfected strammer op om computersikkerheden ved at gøre dig opmærksom på, om du har ikke opdateret software der kan være anledning til bekymring.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

WhyIGotInfected tager fat om nældens ord, og programmet er en af softwareverdenens svar på begrebet rettidigt omhu. Bag den noget dystre titel gemmer der sig et program der slår på at forebyggelse er bedre end helbredelse, titlen WhyIGotInfected peger derfor ikke så meget på hvad der er sket, da programmet ikke fjerner sikkerhedstrusler.

Programmet peger i stedet på hvad der kunne blive en af årsagerne til en kommende inficering. En lang række programmer er kendte for at være sårbare overfor angreb, der benytter sig af opdagede sikkerhedshuller i softwaren. Doisse stykker software er ofte helt essentielle for del af computeren funktionalitet såsom Adobe Flash og Java. Der udstedes derfor med jævne mellemrum opdateringer til denne software, der skal lukke hullerne og umuliggøre at angreb foregår via allerede identificerede sikkerhedshuller.

WhyIGotInfected er et portabelt program til Windows XP til og med Windows 10, programmet skal derfor ikke installeres, og man kan have den med sig på en usb-nøgle hvis ønsket. Programmet scanner for uopdaterede filer i forbindelse med Windows servicepacks, Firefox, Internet Explorer, Java, Adobe Flash, Adobe Flash ActiveX(ie) og Adobe flash plugin til FireFox. Der angives hvilken version, der er installeret, samt den nyeste version det er muligt at hente.

WhyIGotInfected kan downloades her, led efter WIGI under Our Software.