Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Gigabyte GTX 970 G1 Gaming

Pyt med den framebuffer.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er virkelig meget godt at sige om GTX 970 på trods alle spekulationerne om dens framebuffer. Det er et godt gamingkort til en fornuftig pris.

Problemet er, at Nvidia ikke offentliggjorde de fikse ting, man har gjort ved cpu og vram. Nvidias ingeniører fik en lys idé og delte framebufferen op. Hvis det ikke var sket, ville chippen have mistet langt mere af alt det gode. Det meddelte man desværre ikke, og vi kunne se spil, der brugte over 3,5 GB vram, døje med GTX 970.

Imidlertid er dette en gpu, der er beregnet til seriøs 4K-gaming. Man kan komme langt med gaming ved 1440p – for eksempel i GTA V og Mordor – men bortset fra det er GTX 970 et kort i mellemklassen.

Gigabytes version rummer den fremragende Wind-force-køler, der gør det muligt at overclocke kortet uden at brænde hul i bundkortet. Selv ved de højeste temperaturer kommer det ikke over 64 grader.

Den største rival er det imponerende R9 390. Disse to gpu'er ligger side om side i de fleste af vores test. AMD tager føringen i en test, og Nvidia vinder i andre. Der, hvor 390 for alvor slår igennem, er i mere moderne spil, der kræver mere end den framebuffer på 4 GB, som dette kort har. Hertil kommer, at AMD-kortet er lidt billigere, og det taler også til 390's fordel.