Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: TP-Link RE450

TP-Link RE450 AC1750 range extenderen kan være en løsning på problemer med det trådløse netværk i hjemmet. Har man en trådløs router, hvor dækningen ikke er optimal i hele hjemmet, kan det resultere i lave hastigheder eller ligefrem udfald. Her kan TP-Link RE450 for et relativt lavt beløb optræde som mellemmand, og forudsat forholdene ikke er alt for ugunstige sikre en god trådløs dækning.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

RE450 er en dual band 802.11ac repeater med en 1 Gbit/s ethernetport. Den understøtter såvel 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd med en teoretisk båndbredde på henholdsvis 450 Mbit/s og 1300 Mbit/s, og begge frekvenser kan benyttes samtidigt. Der er dog også en specialindstilling kaldet High Speed mode. Her kan man, via range extenderens webinterface, tvinge range extenderen til at forbinde til routeren via 2,4 GHz frekvensbåndet, hvorimod de trådløse enheder forbindes til 5 GHz frekvensbåndet. Man kan også vende metoden og gøre det omvendt.

Opsætningen af High Speed mode er ikke så besværlig, men måske ikke indlysende, og man kan derfor finde lidt hjælp på TP-Links webside. RE450 er yderst let at opsætte, man behøver ikke bruge brugerinterfacet, selv om det giver adgang til optimering af forbindelser m.m. Placer range extenderen i en stikkontakt nær routeren, foretag en manuel opsætning eller tryk påWPS-knappen på routeren, og efterfølgende på RE-knappen på RE450 for opsætning.

Range extenderen flyttes mod de enheder, der skal kobles på denne. Når ringen om RE-knappen lyser blå, er forbindelsen fin, lyser den rød, skal RE450 flyttes tættere på routeren. Testen har vist, at især dækningen kan forbedres en hel del. Vi har oplevet fine hastigheder på range extenderen, hvor meget der skyldes de tre eksterne antenner vides ikke.