Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 10 får en kæmpe opdatering

Snart kan det være slut med at bruge kodeord i Windows. Microsoft har løftet sløret for en stor opdatering til Windows 10, der, udover bredere integration af ansigtsgenkendelse, også byder på godt nyt til gamerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Windows Hello genkender computeren dig på dit ansigt, så du ikke behøver at skrive kodeord, når du logger på. Indtil nu har det kun fungeret på udvalgte PC'en, men med den nye opdatering bliver udbredelsen større og vil også kunne integreres i programmer. I første omgang vil Microsofts Edge-browser få funktionen, så det eksempelvis bliver muligt at logge på tjenester som Facebook, Google og lignende, uden at indtaste kode.

Samtidig udvider Microsoft mulighederne for at skrive med pen på både PC'en og enhver anden Windows-enhed. Windows Ink skal give os en helt ny oplevelse, der udvisker forskellene ved at skrive i hånden og på sin pc eller tablet. Præcis hvordan det fungerer i praksis røber Microsoft ikke meget om, men lover at Windows Ink jeg gøre at det muligt at skrive på din Windows-enhed, som om det var et papir. Du vil også kunne skabe klæbe-noter, skrive på en tavle og "dele dine analoge tanker i den digitale verden". 

Gamerne kan ligeledes se frem til en række forbedringer. Den nye opdatering vil nemlig også ramme Xbox, og der vil være mulighed for at spille på tværs af platforme.

Den digitale assistent Cortana får også en overhaling, men det får vi danskere ikke så meget glæde af, da funktionen ikke er rullet ud her i landet endnu. Hvornår det sker vides endnu ikke.

Opdateringen vil derudover byde på en lang række andre nyheder, når den er klar til sommer. Den eksakte dato oplyser Microsoft ikke.

Udviklerne får også nye værktøjer. Microsoft HoloLens Development Edition giver adgang til de nye muligheder inden for holografisk computing, og de udviklerne samtidig kunne anvende Universal Windows Platform til at skabe nye ’augmented reality’-oplevelser med hologrammer.

Med Universal Windows Platform kombinerer Microsoft åbenheden ved Windows med de bedste app-platforme på markedet. Udviklere får nu fuld adgang til Cortanas funktioner og Windows 10s nye softwareudviklingskit (SDK), hvilket gør det nemt at integrere nye API’er og værktøjer med de nyeste Windows 10-innovationer, såsom Windows Ink og Windows Hello. Og med et nemt og intuitivt udviklingsværktøj til Xbox kan forbrugerne nu også selv udvikle til Xbox One.

Udviklingsværktøjet Xamarin integreres i Visual Studio, hvilket gør det nemt at dele app-koder på tværs af Windows, iOS og Android.

 

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere