Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Google træner danske virksomheder i at udnytte nettet

Google’s digitale træningsplatform for virksomheder lanceres nu i Danmark. Med gratis læring i alt fra online annoncering til sociale medier skal platformen sætte gang i de “digitale tanker” hos SMV’erne og gøre dem bedre i stand skabe vækst på nettet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

På en tiltagende travl online markedsplads er det afgørende, at man som virksomhed har en stærk online tilstedeværelse. Det skal en ny digital træningsplatform fra Google hjælpe de danske små og mellemstore virksomheder med at få - og udbygge.

Træningsplatformen indeholder gratis læring og inspiration til en bred palette af digitale redskaber, der kan få de danske SMV’ers forretning til at vokse og give dem øget synlighed på nettet. Jesper Eiby Christoffersen, markedsdirektør for små og mellemstore virksomheder hos

Google Danmark, forklarer baggrunden for platformen: “I dag er det nødvendigt, at enhver virksomhed arbejder med online tilstedeværelse. Med nogle relativt simple redskaber vil det for langt de fleste virksomheder vise sig at være en overkommelig opgave. Og på lang sigt vil det vise sig at være en af de bedste investeringer, de nogensinde har lavet”, siger han.

Gratis undervisningsmateriale

Træningsplatformen er fyldt med gratis, dansk undervisningsmateriale i alt fra online salg og markedsføring, til sociale medier og display-annoncering. Som bruger kan man desuden tilrettelægge en individuel læringsplan, der tager højde for den enkelte virksomheds(ejers) behov og kalender.

Der er, ifølge Jesper Eiby Christoffersen, god inspiration og læring at hente, uanset om man blot er ved at komme i gang med eller vil opdatere den eksisterende digitale strategi: “Man kan starte eller fortsætte sin digitale rejse, i sit eget tempo, og blive undervist i de
emner, der er relevante for den enkelte virksomhed - om det så er at komme op i søgeresultaterne, få følgere på sociale medier eller noget helt tredje”, siger han, og fortsætter: “Det afgørende er ganske enkelt, at man kommer i gang og prøver sig frem. Hellere i dag end i
morgen”.

Bedre udnyttelse af digitaliseringens muligheder

Den nye træningsplatform er en del af et større digitaliseringsinitiativ - Succes Online - som skal hjælpe danske SMV’ere med at udnytte digitaliseringens muligheder. Udover Google står ASE, Dansk Industri, Erhvervsstyrelsen, FDIH, IT-Branchen IVÆKST og PwC bag initiativet.

Foruden den nye træningsplatform er en central del af initiativet det såkaldte Succes Online Summit. Her vil der i løbet af 2016 være heldagssessioner for SMV’er rundt om i landet med træning, workshops, oplæg og inspiration til alt digitalt, som kan hjælpe virksomhederne med
at udvikle deres forretning. Succes Online Summit er afholdt den 4. april i København, og afholdes den 9. maj i Kolding og den 2. juni i Aalborg.

Interesserede kan læse mere på https://dinvirksomhedonline.dk/.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere