Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Yoga 910-13IKB: Godt kram til næsten alle formål

Kombinationen af høj kvalitet og lækre detaljer gør denne Lenovo til testens vinder.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi indrømmer blankt, at vi er ret vilde med Lenovos Yoga-produkter, der fås både som tablets, små bærbare computere og i den mere kostbare ende udstyret som denne konvertible Yoga 910. For designet er på én gang lækkert og praktisk.

Formfaktoren er i orden, og byggekvaliteten ligeledes. Se bare hængslet til skærmen, der er lavet, så metaldelene sidder fræset sammen, som var det en bog. Det er en solid konstruktion, som holder til, at du vrider skærmen 180 grader rundt mange år frem. Skærmen på 13,9” kan altså fungere ligesom en tablet, og at den er vendbar er ganske praktisk, hvis man vil se en film i arbejdssammenhæng eller derhjemme. Du kan stille computeren som ”telt” og bruge skærmen som et mini-tv til alt fra Netflix til TV-avisen på DR1.

Virkelig god til film

Skærmen har en fin dybde og glød, hvilket gør den til en fornøjelse at se film på. Den har også en god evne til at gøre sort helt sort – og som på et tv betyder det, at alle farver står endnu mere klart frem. Den trykfølsomme skærm reagerer i øvrigt lynhurtigt på input, når du trykker direkte på den, og designet, som går næsten ud til kant, understreger kun det flotte design.

Du vil også sætte pris på tastaturet, der er som de bedste, vi tidligere har prøvet hos Lenovo. At der netop på dette punkt er gjort noget særligt, glæder vi os over, og vi nyder at skrive på dette tastatur i fuld størrelse. Det er indrettet, så du aldrig er i tvivl om, at du har ramt rigtigt. Tasterne tager imod input, også når du rammer dem lidt yderligt.

Når du presser Yoga 910-13IKB, larmer den en smule – blæserstøjen er ikke voldsom, men absolut hørbar. Det er en pris, man må betale for at få en så forholdsvis tynd og let bærbar, der samtidig drives af en af markedets kvikkere processorer.

Kan miste pusten

Lenovo Yoga 910-13IKB leverer fin hastighed på de fleste programmer, men i lidt tunge spil og især i billedbehandling kan du godt mærke, at den mister pusten, før de bedre rustede i denne test. Kombinationen af 8 GB hukommelse og et ellers udmærket Intel-grafikkort matcher ikke konkurrenternes GeForce-grafikkort. Det afsløres også i vores målinger, når vi dykker ned i detaljerne.

Lenovo er en yderst brugbar bærbar til alle, der ønsker en kvik maskine, som er nem at tage med på vejen. Den kan endda fungere som tablet i hjemmet – om end en lidt voluminøs en – og den trykfølsomme skærm er god både til job, og når der for eksempel skal tegnes. Familien vil sætte pris på dens evner som ekstra tv-skærm, for eksempel i et sommerhus.

Alle disse faktorer gør samlet, at vi har valgt Lenovo Yoga 910-13IKB som testens vinder. Den er lige dele underholdning og business – og klarer sig godt på begge fronter. Det er kram!