Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Acer Predator 17C GX-792: Med kløerne fremme

Acer er gået efter komponenter fra øverste hylde. Denne maskine er et sandt rovdyr.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der har været tæt race mellem Acer og Asus i denne test. Asus testdeltager er lidt hurtigere end denne pc fra Acer, men det er kun i de vildeste og mest krævende spil, at du reelt kan mærke forskellen. Acer er lige i hælene på konkurrenten og er på mange måder en ekstremt attraktiv maskine.

Den har samme hurtige grafikkort og processor som hos Asus og har desuden en rigtig lækker harddisk-bestykning. For hvor Asus har 2 x 256 GB ssd'er, hvilket gavner hastigheden, så stiller Acer med hele 512 GB ssd plus en lidt langsommere normal harddisk på 1 TB.

Det er en ekstrem brugbar løsning, men nok også årsagen til, at Acer vejer ekstreme 4,5 kilo – hvortil kommer en kæmpe strømforsyning på omkring 1,5 kilo. Så skal den med ud i byen, skal du have rodet en stor og kraftig rygsæk frem.

Et hidsigt rovdyr

Acer kalder sine heftige gaming-pc’er for Predator, og denne maskine er i den grad et rovdyr, der æder spil til morgenmad. Den har kløerne helt ude!

Som sagt skal du virkelig give den gas på opløsning og skærmopdatering, før Predator 17C GX-792 begynder at køre mindre glidende. Desuden er tastaturet rigtig godt. Det har en lidt glat overflade, men der er god fee-ling i tasterne, så du aldrig er i tvivl om, at du har ramt rigtigt. Der er ikke lys i tasterne, men nedenunder.

Til gengæld er de vigtige taster farvemarkerede. Der er ingen tvivl om, at Acer Predator 17C GX-792 er en rendyrket bærbar, men dens design er trods alt nogenlunde afdæmpet med en sort overflade i lækkert skridsikkert materiale.

Trods vægten er maskinen forholdsvis let at bære rundt på, netop på grund af overfladen, der ikke er glat.Overfladen er til gengæld meget modtagelig over for fedtefingre.

Forbavsende støjfri

Når du giver gas, larmer Predator 17C GX-792 ikke voldsomt. Den har et solidt kølesystem, som betyder, at den holder støjniveauet nede. Så ønsker du høj ydelse, som næsten er på niveau med testvinderen, men i en mere indbydende indpakning og med lavere støj, så er Acers testdeltager det oplagte valg, og derfor får den også en klar anbefaling herfra.

Ved almindelig pc-brug noterer vi, at skærmen har en god dybde til film, men også en fin evne til at vise detaljer i de svære mørke områder af et billede. Og derfor er det måske også en maskine, som billedbehandlere og fotoentusiaster vil sætte pris på. Så meget desto mere, som at Acer leverer forrygende 32 GB hukommelse. Det er ikke noget, vi mærker i de fleste spil, men til billed- og videobehandling er den store hukommelse guld værd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere