Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gratis sikkerhedsprogram fra Kaspersky

Det kendte sikkerhedsfirma Kaspersky har lanceret et gratis sikkerhedsværktøj kaldet Kaspersky Free. Vi tager her et hurtigt kig på, hvad man får med i pakken.

Af Mette Eklund Andersen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kaspersky Labs har i forvejen en række sikkerhedspakker lige fra simpel antivirus til samlede sikkerhedsløsninger, der tilbyder en mere komplet og fleksibel beskyttelse. Hertil kommer nu Kaspersky Free, der som navnet antyder ikke koster noget, og interessant nok angives det, at licensen udløber efter 366 dage. Herefter må det forventes, at man kan hente programmet på ny, om end Kaspersky Lab nok håber på, at man skifter til en betalingsversion på det tidspunkt.

Brugergrænsefladen er meget lig den, som Kaspersky Labs Internet Security besidder, men man vil bemærke, at der ud for avancerede funktioner befinder sig en stiliseret kongekrone. Klikker man på en af disse funktioner, vil man blive mindet om at for at få adgang til denne, skal man skifte til Internet Security versionen.

Kaspersky Free beskytter 1 Windows-pc i den nævnte periode, der er ikke mulighed for at beskytte flere computere – i det mindste ikke med samme download.

Den grundlæggende beskyttelse       

Siden det er et gratis program, og Kaspersky Lab lever af at sælge sikkerhedsprogrammer, kan man naturligvis ikke regne med fuld beskyttelse indenfor alle felter. Hvad man får er en gedigen grundlæggende beskyttelse, der baserer på den sikkerheds-engine, som anvendes i alle Kaspersky Labs produkter.

Kaspersky Free beskytter filer, e-mails og instant messaging mod trusler, og man beskyttes ved besøg på websites mod farlige scripts, phishing og farer i form af download af farlige programmer.

Programmet er meget lig Kaspersky Labs AntiVirus-program, der er et betalingsprogram. Dog får man med betalingsudgaven mulighed for at beskytte flere produkter med samme licens, og man får adgang til support over telefon samt My Kaspersky Portal, hvilket man ikke gør med Kaspersky Free.

Kaspersky Free sikrer computeren mod de mest almindelige trusler, og programmet må betragtes som værende et naturligt supplement til det allerede i Windows 10 indbyggede Windows Defender-sikkerhedsværktøj. Man får adgang til en grundlæggende sikkerhedsløsning, der ud fra de første indtryk er meget ressourcebesparende, og som baserer på en anerkendt sikkerheds-engine.

Man må dog undvære en hel del ekstra sikkerhedstiltag og praktiske løsninger, der gør din computer mere sikker. Du får heller ikke en samlet løsning, der også kan beskytte din Mac eller mobile enheder.

For nu ligner Kaspersky Free en god løsning til dem, der søger et gratis sikkerhedsprogram. Du kan læse en mere dybdegående test af programmet i nummer 7 af Alt om DATA.