Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: GIMP: Det bedste gratis-alternativ

Det kan en masse ting og kan bruges til mange ting. GIMP er det bedste, gratis alternativ til Photoshop og Photoshop Elements.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med lag, avancerede filtre, farvejusteringer, transformeringsværktøjer – som alle kan tilpasses – er funktionsudvalget uden for konkurrence.

En af GIMPs bedste funktioner er udvalget af brugerskabte plugins og scripts. Flere af dem er præinstallerede. Nogle af dem svarer til Photoshop-værktøjer, og der er en pakke animeringsværktøjer. Du kan også benytte plugins til Photoshop i GIMP.

Det lyder overvældende, men GIMP har en fin brugermanual med trin for trin-vejledninger og fejlfinding. Den seneste version af GIMP har fået en ny brugerflade, som flytter alle værktøjspaletter og menuer sammen i ét vindue.

Det skal man lige lære, hvis man har benyttet GIMPs ældre versioner – ligesom man kan få brug for at undersøge de brugerskabte værktøjer for at få det bedste mulige ud af dem.