Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Alienware 13: Kompakt gaming-bærbar

Man tager ikke fejl af en Alienware-laptop, og denne seneste R3-version af mærkets 13”-model har alle de karakteristiske egenskaber. Softtouch-finish, alien-logoet og naturligvis det kantede design.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Designet er dog ikke det mest slående ved denne laptop. Den titel går til maskinens OLED-display. Det leverer et levende billede med stærke kontraster, der stiller de fleste LCD-skærme i skyggen. Det hjælper også, at skærmen har en opløsning på 2560 x 1440. Det giver et knivskarpt billede. Med en refreshrate på 60 Hz bliver denne skærm dog aldrig en e-sport-gamers drøm.

Skærmen reflekterer også en del. Ikke desto mindre får man takket være Nvidia GeForce GTX 1060 en glimrende ydelse. Ulempen i denne forbindelse er maskinens tykkelse. Med sine 22 mm er den ikke noget monster, men det er nok til, at den ikke kan være i alle 13”-laptoptasker.

Bortset fra det får man et respektabelt sæt instruktioner, et kvikt NVMe-ssd på 256 GB og 16 GB ram. Solid ydelse over hele linjen. Et lidt svampet tastatur og en akavet trackpad trækker lidt ned, men denne maskine er alligevel et godt valg, hvis kompakthed er afgørende.