Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sony VPL-PHZ10: Enorm lysstyrke

Det kantede no-nonsense design udstråler cool business og er samtidig også ret praktisk, da projektorens flade top gør det nemt at montere projektoren i loftet.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det kan da også vise sig at være en fordel at gøre, for projektoren er ikke ligefrem den mest støjsvage i drift. Den er absolut heller ikke den mest strømbesparende, men det er der god grund til.

Skyder med skarpt

Sonys projektor skyder nemlig et billede afsted, som er markant mere lysstærkt end nogen anden i denne test. Vi er helt oppe i 5000 lumens. Selv i store auditorier vil den være i stand til at levere et brugbart billede.

Og at det netop er sådanne formål, den er tiltænkt, gør den heller intet for at skjule. Der er ingen filmindstilling eller andet pjat. Der er kun tre indstillinger skabt til præsentationer. Billedet står dog også med en anden kølighed og præcision end det gør sig gældende for de HDR-optimerede hjemmebioprojektorer. Denne model er skabt til at få dine præsentationer til at stå med optimal klarhed, og det lykkedes den rigtig godt med.

Skrump billedet

Billedet er nemt tilpasset med fysiske knapper til zoom og fokus samt med en velfungerende digital shrink-funktion, der ved digitalt trylleri skrumper billedet yderligere, så du kan skyde fra lang afstand.

Skulle du vælge at montere den langt oppe i loftet, så sikrer et selvrensende filter og en drifts-tid på op til 20.000 timer uden lampeskift, at der går lang tid, inden du skal have stigen frem.