Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: D-Link DCS-8600LH: Vejrbeskyttet overvågningskamera

D-Link bygger videre på et af branchens største udvalg af overvågningskameraer. Det nye kabeltilsluttede DCS-8600LH har høj billedkvalitet, tåler stort set alt og skal hverken oplades eller have nye batterier.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med eller uden kabel? Det er det store spørgsmål, når private forbrugere skal vælge udendørs videoovervågning. De professionelle er aldrig i tvivl. De satser på kablet strømforsyning og vil helst også trække et signalkabel ud til kameraet, for så er de bedst muligt beskyttet mod sabotage og hacking.

En helt kabelfri overvågnings-løsning kan koste mere i hardware, men er normalt langt billigere i installation, fordi den ikke kræver anden montering end et beslag. Ingen boring eller murfræsning med efterfølgende reparation.

Aktuelt har D-Link ikke færre end 18 overvågningskameraer i sortimentet, heriblandt en enkelt kabelfri model, som er testet i Alt om DATA 2/2019. Det endnu nyere DCS-8600LH er vejrbeskyttet efter IP65-normen og kan således nemt tåle det mest ekstreme vejr, man kan opleve i Danmark. Desuden har kameraet flere egenskaber, som også gør det velegnet til indendørs brug – ikke mindst en ret stærk pris.

Høj kvalitet

Full HD-videoopløsning er selvfølgelig altid godt, men det skader ikke, at videokameraet har gode optiske egenskaber, og det har DCS-8600LH. Selv i svagt lys er farverne gode, og bevægelser vises næsten naturligt og i realtid. For et overvågningskamera har objektivet en forholdsvis moderat vidvinkel med et synsfelt på 135 grader og behersket fortegning langs kanterne.

Se friske priser på overvågningskameraer her.

Som normalt trigges kameraet, når det registrerer bevægelse, og det er muligt at markere, hvilke af 20 mulige zoner i billedet der skal være aktive. Kameraet kan også sættes til at reagere på lyde. Det kan være smart, hvis det bruges som babyalarm.

Man kan selv bestemme, om man vil lagre optagelserne på et microSD-kort i kameraet eller i D-Links sky. Den sidste mulighed er gratis, hvis man vil nøjes med lagring af 24 timers optagelser. Man kan købe sig til længere tids opbevaring til en pris fra 2,49 euro (knap 20 kr.) om måneden.

Vi har prøvet optagefunktionen med et 32 GB-kort. Ifølge Windows Stifinder var indholdet defekt, men dog ikke mere end at programmet selv kunne reparere kortet og vise optagelserne.

Store stik

Et hus skal helst have tilstrækkeligt med strategisk placerede, udendørs stikkontakter, før det bliver nemt at opsætte overvågningskameraer med kablet strømforsyning.

Presse-billedet, som indleder denne test, får ellers installationen af DCS-8600LH til at se pærenem ud, men det er den ikke. USB-kablet fra kameraet til den vejrbeskyttede lysnetadapter er dejligt tyndt – 3,2 mm. Det er bare en ringe trøst, når det specielle, stænktætte USB A-stik kræver et gennemføringshul på 23 mm. Har D-Link ikke hørt om microUSB eller USB C?

Vi kunne sagtens finde på at cutte kablet, trække det gennem en karm eller mur og splejse det sammen igen med et par strømtyve fra 3M, men hvis man vil beholde fabriksgarantien, vil det være smartere at bruge en stikkontakt. Med i alt syv meter kabel bør det kunne lade sig gøre de fleste steder.

Begrænset dokumentation

Overvågningskameraets indstillinger styres fra en app – mydlink – naturligvis, der er oversat til pænt dansk. Det er nemt nok at få kameraet op at køre med billede på smartphonens skærm. Dog kunne nogle betjeningsprocedurer efter vores mening være mere selvforklarende, men hos D-Link har vi ikke fundet anden dokumentation end et datablad. Til gengæld kunne Google finde en manual på 26 sider hos FCC – den amerikanske telekommunikationsmyndighed, som også administrerer typegodkendelser.