Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Swipe dig til navnet på dit kommende barn med ny Tinder-inspireret app

Ny dansk app vil gøre det nemmere for kommende forældre at finde det helt rette navn til deres barn.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De sidste tre år er der født over 60.000 børn om året i Danmark, og nu er der hjælp at hente for de mange kommende og nybagte forældre, som jagter det helt rette fornavn til deres nyfødte.

App’en Navngiv gør det nemmere at gå på navnejagt blandt Danmarks nu mere end 39.000 godkendte fornavne til piger og drenge.

Fornavne er identitetsskabende, og for mange kommende og nybagte forældre kan det være en svær og lang proces at finde det helt rette fornavn til deres nyfødte søn eller datter.

”Da min kæreste og jeg fandt ud af, vi skulle være forældre, gik der ikke lang tid, før vi var i gang med at brainstorme navnemuligheder. Vi kiggede navnelister på nettet og noterede ned, når der var fornavne, vi begge kunne lide. Men det var udfordrende at holde styr på navnene og ikke mindst, hvor langt vi var kommet”, fortæller Kristoff Styrbæk, en af idéskaberne bag Navngiv.

Fungerer som Tinder

Inspireret af funktionen i en vis datingapp er Navngiv designet til at hjælpe forældre i udvælgelsen af mulige fornavne til deres lille ny på en sjov og overskuelig måde. Stryg fornavne, du synes godt om, til højre, og ignorer navne, du ikke kan lide, ved at stryge dem til venstre.

Er man tilsluttet med en partner, vil der være et match, når begge parter synes godt om de samme fornavne.

”En håndfuld af de fornavne, som min kæreste og jeg matchede, var navne, som ingen af os tidligere havde overvejet, men som åbenbart viste sig at klinge godt hos os begge”, tilføjer Kristoff Styrbæk, der sammen med sin kæreste fandt frem til sønnens fornavn, mens Navngiv blev testet.

Alle de fornavne, som er blevet vurderet eller matchet i appen, sorteres ud på lister, så de er nemme at overskue og vende tilbage til. Derudover har Navngiv en stribe af valgfrie kriterier, som kan anvendes til at begrænse navneudvalget som f.eks. køn, krav til længde eller bestemte bogstaver, som skal indgå i fornavnet.

”Det tager kun få øjeblikke at vurdere et fornavn, og de tusindevis af navnemuligheder synes pludselig knapt så overvældende. Uanset om du er typen, som vil have vurderet alle navnemuligheder, søger det unikke fornavn eller inspiration udover navnetoplisterne, så tror jeg, at du vil få glæde af Navngiv”, siger Emil Pedersen, den anden idéskaber af Navngiv.

Koster hvis du vil have alle navne

Navngiv er i første omgang udviklet til iPhone, mens en Android-version allerede er på tegnebrættet. Det er gratis at hente og prøve Navngiv. I app’en er der mulighed for at tilkøbe adgang til den fulde version med alle godkendte fornavne i Danmark for et engangsbeløb på 29 kr. per bruger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere


NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere