Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag

Mandag d. 18. november udløber den midlertidige udskydelse af det amerikanske handelsforbud mod Huawei. Det betyder som udgangspunkt, at der bliver lukkes for adgangen til Google.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I maj blev handelsforbuddet sat i kraft, så blev det udskudt tre måneder, og så blev det udskudt tre måneder mere. Den seneste og indtil videre endegyldige frist er på mandag, d. 18. november.

Så er det som udgangspunkt slut med at samarbejde med Huawei for alle amerikanske virksomheder. Ikke mindst Google, der er den mest afgørende spiller, når det gælder Huaweis mobiltelefoner.

Hæmmede mobiler

Handelsforbuddet har betydet, at alle Huaweis nyere mobiler, lanceret efter handelsforbuddet, har været afskåret fra den fulde version af Android-systemet og ude af stand til at bruge Google-apps.

Huawei har forsøgt at komme dette i møde med deres eget system, men samtidig erkendt, at dette ikke er klar til at erstatte Android, i hvert fald ikke på det europæiske marked. Der har derfor ikke været nogen lancering af Mate 30-serien i Danmark endnu. I stedet har man valgt at sende Nova 5T ud, en mobil som blev lanceret lige inden handelsforbuddet blev introduceret, og derfor godt kan køre fuld Android og Google-apps.

Det samme har været gældende for P30-serien og andre Huawei-mobiler lanceret før handelsforbuddet. De har kunnet køre Android helt uden begrænsninger med fuld adgang til opdateringer. I øjeblikket er det helt nye Android 10 på vej ud til en lang række Huawei-mobiler, helt tilbage til mobiler, der er over to et halvt år gamle. Nogle af dem kan allerede hente systemet i en betaversion.

Uvist hvad der vil ske

Men spørgsmålet er, hvordan det vil se ud fra på mandag. Handelsforbuddet kunne i princippet blive udskudt igen, måske endda helt ophævet. Der er også en reel mulighed for, at det amerikanske handelsministerium får uddelt nogle af de tilladelser, de har lovet var på vej, til virksomheder, der har ansøgt om at få lov at handle med Huawei. Men som udgangspunkt stopper al amerikansk handel med Huawei på mandag.

Google vil dog næppe kunne tage noget fra brugerne, som de har i forvejen. Som Huawei-bruger vil det derfor være en god idé at få hentet alle de opdateringer, der er tilgængelige til ens mobil inden mandag. Så vil man være sikker på at have det nyeste, der er tilgængeligt, hvis Google skulle lukke helt for det varme vand.

Du kan læse Huaweis udmelding om forholdet til Google og Android her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere