Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Udsættelsen af handelsforbuddet mod Huawei ophører på mandag

Mandag d. 18. november udløber den midlertidige udskydelse af det amerikanske handelsforbud mod Huawei. Det betyder som udgangspunkt, at der bliver lukkes for adgangen til Google.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I maj blev handelsforbuddet sat i kraft, så blev det udskudt tre måneder, og så blev det udskudt tre måneder mere. Den seneste og indtil videre endegyldige frist er på mandag, d. 18. november.

Så er det som udgangspunkt slut med at samarbejde med Huawei for alle amerikanske virksomheder. Ikke mindst Google, der er den mest afgørende spiller, når det gælder Huaweis mobiltelefoner.

Hæmmede mobiler

Handelsforbuddet har betydet, at alle Huaweis nyere mobiler, lanceret efter handelsforbuddet, har været afskåret fra den fulde version af Android-systemet og ude af stand til at bruge Google-apps.

Huawei har forsøgt at komme dette i møde med deres eget system, men samtidig erkendt, at dette ikke er klar til at erstatte Android, i hvert fald ikke på det europæiske marked. Der har derfor ikke været nogen lancering af Mate 30-serien i Danmark endnu. I stedet har man valgt at sende Nova 5T ud, en mobil som blev lanceret lige inden handelsforbuddet blev introduceret, og derfor godt kan køre fuld Android og Google-apps.

Det samme har været gældende for P30-serien og andre Huawei-mobiler lanceret før handelsforbuddet. De har kunnet køre Android helt uden begrænsninger med fuld adgang til opdateringer. I øjeblikket er det helt nye Android 10 på vej ud til en lang række Huawei-mobiler, helt tilbage til mobiler, der er over to et halvt år gamle. Nogle af dem kan allerede hente systemet i en betaversion.

Uvist hvad der vil ske

Men spørgsmålet er, hvordan det vil se ud fra på mandag. Handelsforbuddet kunne i princippet blive udskudt igen, måske endda helt ophævet. Der er også en reel mulighed for, at det amerikanske handelsministerium får uddelt nogle af de tilladelser, de har lovet var på vej, til virksomheder, der har ansøgt om at få lov at handle med Huawei. Men som udgangspunkt stopper al amerikansk handel med Huawei på mandag.

Google vil dog næppe kunne tage noget fra brugerne, som de har i forvejen. Som Huawei-bruger vil det derfor være en god idé at få hentet alle de opdateringer, der er tilgængelige til ens mobil inden mandag. Så vil man være sikker på at have det nyeste, der er tilgængeligt, hvis Google skulle lukke helt for det varme vand.

Du kan læse Huaweis udmelding om forholdet til Google og Android her.
IT-JOB

Netcompany

Network Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere