Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

4 gode gratis-programmer som enhver kan bruge

Her er fire spændende programmer udvalgt af redaktionen på AOD. Alle kan hentes helt gratis.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 fotosketcher


Fra foto til kunstværk med få klik

Trænger dine fotos til at blive piftet op, eller ønsker du at forvandle nogle af disse til kunstværker, du kan dekorere dit hjem med? Hvis det er tilfældet, skulle du prøve FotoSketcher. Det er et billed-redigeringsprogram, hvormed du kan forvandle almindelige fotos, så de ligner kunstneriske kreationer. Du kan vælge mellem en række forskellige teknikker, og det er muligt at justere en lang række egenskaber for hver teknik, såsom kontrast, skarphed, farvemætning, grad af effekt der anvendes og mere.

Hent fotosketcher herWhatibuy


Få synliggjort dit dagligvareforbrug

Dette nummers foretrukne program er appen WhatIBuy, til Android eller iOS, der samler og illustrerer dit forbrug af dagligvarer over tid. At skaffe sig et overblik over, hvilke dagligvarer du bruger pengene på, kan ikke overraskende være meget nyttigt. Til formålet kan du i appen samle digitale kvitteringer fra Storebox, Coop samt Nemlig.com. Hermed får du et glimrende overblik over, hvad dine penge går til, du kan se forbruget pr. måned eller eksempelvis over et år. Du kan også lægge et madbudget pr. måned, og se hvor god du er til at overholde det. Her kan du eksempelvis få at vide, hvor mange penge, der ifølge budgettet, er tilbage til at handle for hver dag. Udgifterne er delt op i emnerne forbrug, økologi, tilbud samt hvor mange penge, du bruger på bæreposer, hvilket igen bringer miljøet i spil. Appen er danskudviklet og stadig ret ny, så en løbende videre-udvikling er nok i vente.

Hent Whatibuy her.

3 Wise disk cleaner


Slip af med de tiloversblevne filer

Hovedrengøring er måske ikke alles yndlingsbeskæftigelse, men det skal jo gøres, og når opgaven er løst, er man jo glad for resultatet. På computeren kan man hurtigt fjerne det imaginære spindelvæv, der blot fylder og ingen gavn har. Wise Disk Cleaner er et enkelt program med en overskuelig brugergrænseflade, der kan fjerne alle de filer, som programmer eller Windows-systemet ikke længere har brug for, de såkaldte junk-filer. Et fint lille program der fjerner det, som du alligevel ikke har brug for.

Hent Wise disk cleaner her.Sweet Home 3d


Indret og se dit hjem i 3D 

Home-, ja det er nemlig rigtigt – sætningen fuldføres med Sweet Home. Med Sweet Home 3D kan du visualisere, hvorledes dit hjem kan se ud, alt efter hvorledes det er møbleret. Gemmer
du på en indre indretnings-arkitekt, kan du således starte med at tegne de ydre omgivelser i dit hjem, som de ser ud, start med interne vægge, samt døre og vinduer. Når det er gjort, kan du vælge at placere diverse møbeltyper i rummet, der er mange forskellige grundtyper at vælge mellem. De integrerede typer kan justeres for udseende, men er ikke typisk danske af udseende. Programmets virkelige styrke er, at du kan importere andre møbelmodeller og teksturer. 

 Hent Sweet Home 3d her.