Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Berygtet hackergruppe angriber Pfizer for at stjæle vaccine-information

Den velkendte hackergruppe Lazarus har slået til igen. Denne gang går det ud over Pzifer hvorfra de har forsøgt at stjæle information om deres vaccine.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lazarus har stærke bånd til Nordkorea. Selvom landet ikke officielt er ramt af corona-pandemien, tyder angrebet ifølge Washington Post på, at man er interesseret i at få fingre i vaccine-teknologi fra blandt andet Pfizer.

Allerede den 23. december var Kaspersky ude og advare om, at gruppen har angrebet flere organisationer, der arbejder på de nødvendige corona-vacciner.

Kasperskys it-sikkerhedsefterforsker Seongsu Park, der efterforsker Lazarus fortsatte forsøg på at stjæle information om corona-vacciner, siger:

”Som vi før har rapporteret, har Lazarus-gruppen tidligere angrebet COVID-19-vaccinerelaterede organisationer. Siden offentliggørelsen af vores indledende forskning i december 20 har vi holdt øje med deres aktiviteter rettet mod COVID-19 vacciner. Vi kan bekræfte, at det farmaceutiske selskab, der er knyttet til vores tidligere forskning, ikke er deres eneste mål. Der er flere mål.”

Disse yderlige mål kan endnu ikke offentliggøres, da efterforskningen stadig er i gang.

Seongsu Park har beskrevet hvordan hackergrupper, herunder Lazarus-gruppen, forsøger at stjæle vaccineforskning fra bl.a. et medicinalselskab og et ministerium, der arbejder på at inddæmme corona-smitten. De benyttede taktikker er beskrevet her.

Skab et værn mod hackerne

Kaspersky giver følgende råd til hvordan man kan beskytte sig:

• Giv dit SOC-team adgang til den nyeste trusselsinformation (TI), f.eks. via Kaspersky Threat Intelligence Portal, som giver adgang til virksomhedens TI og leverer cyberangrebsdata og indsigt indsamlet af Kaspersky i mere end 20 år. Gratis adgang til dets kuraterede funktioner, der giver brugerne mulighed for at kontrollere filer, URL'er og IP-adresser er tilgængelig i OpenTip, som findes her.

• Giv medarbejderne grundlæggende uddannelse i cybersikkerhedshygiejne, da mange målrettede angreb starter med phishing eller andre sociale teknikker.

• Organisationer, der gerne vil foretage deres egne undersøgelser, kan f.eks. bruge Kaspersky Threat Attribution Engine. Den matcher en opdaget ondsindet kode mod malware-databaser, hvor tidligere afslørede APT-kampagner findes.

• For end-point detektion, efterforskning og rettidig afhjælpning af it-sikkerhedshændelser, implementer en EDR-løsning, som f.eks. Kaspersky Endpoint Detection and Response.

• Ud over beskyttelse af jeres end-points, bør man bruge en sikkerhedsløsning, der kan afdække tidlige trusler mod netværket, f.eks. Kaspersky Anti Targeted Attack Platform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere