Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Guide: Få en bedre e-mail-løsning helt gratis

Glem langsommelige og uoverskuelige webmailtjenester; med eM Client kan du styre e-mail, kalendere, kontakter og andet.

Af Konrad Vaabensted, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Download og installer


Aflæg et besøg på eM Clients website på www.emclient.com, og klik på knappen “Download for free”. Gennemfør installationen på sædvanlig vis, men til sidst er det en god idé at klikke i alle valgboksene, således at eM Client bliver dit standard-e-mail-program, der starter, når du tænder din computer, og starter nu, så du kan komme i gang.

2 Vælg dit tema


Det første, du møder, er muligheden for at vælge farveskema. Det gør ingen forskel for programmets funktion, men det tema, du vælger, er vigtigt. Mange synes, at sort tekst på en lys baggrund er nemmest at læse, andre mener, at hvid tekst på en mørk baggrund er behageligere for øjnene – det kan også være med til at forbedre batterilevetiden på bærbare computere.

3 Importer data


Klik “Next”, så får du mulighed for at importere e-mailkonti fra den e-mailklient, du har brugt. Du kan enten vælge klienten fra en liste eller klikke på “Skip Import”, hvis du hellere vil begynde forfra. Hvis du vælger det sidstnævnte, bliver du guidet gennem en proces, der føjer en ny e-mailkonto til programmet. Den kan også bruges til kontakter, chat og kalender.

4 Afslut kontoopsætningen


Ved nogle kontotyper – for eksempel Gmail – skal man logge på tjenestens website-version for at give eM Client adgang til ens konto. Når det er gjort, kan man vende tilbage til eM Client og gå i gang med den videre opsætning. Hvis du har en anden e-mailkonto, du vil tilføje, klikker du Menu > Tools > Accounts, hvorefter du klikker på knappen +.

5 Håndtering af e-mail


Man kan justere eM Clients layout efter behov. Øverst på listen over e-mails kan man for eksempel klikke “Received” ved siden af “Sorted by” – så kan man ændre visningen af beskeder i indbakken. Hvis man klikker Menu > View > Layout, kan man vælge, hvilken information der bliver vist i forbindelse med beskederne.

6 Brug kalenderen


Klik på knappen “Calendar” i panelet til venstre. Foroven finder du knapper til at skifte mellem forskellige visninger – fra en enkelt dag ad gangen til en hel måned. Med “New”-knappen kan man oprette nye aftaler. Hvis du har mere end én kalender, kan du vælge, hvilke begivenheder der bliver vist, ved at klikke på dem i listen til venstre. 

7 Tasks i eM Client


eM Client har noget, som hedder Tasks. Det minder om kalenderbegivenheder, men er mere en tjekliste. Skift til Tasks med knappen i sidepanelet til venstre, og brug “New”-knappen til at tilføje påmindelser. Man kan både vælge en dato og oprette påmindelser. Øverst kan man hurtigt springe til de opgaver, man har i dag, og vælge, om færdiggjorte opgaver skal vises.

8 Hold styr på kontakterne


Med Contacts vedligeholder du din adressebog. Business Cards-visningen er standard. Den viser information om dine kontakter og viser et billede, hvis der er et til rådighed. Øverst kan man finde andre visninger. Når man klikker på “New” for at oprette en ny kontakt, kan man indføre en enorm mængde information om en person, og man kan endda føje filer til kontakten.

9 Indstillinger i eM Client


Der er flere indstillinger, som kan få eM Client til at virke, som man ønsker. Klik Menu > Tools > Settings. I sektionen General kan man vælge notifikationslyde, bruge Password Protection til at sikre programmet, og man kan beskytte sine data ved at oprette en backup i Backup-sektionen. I sektionen Appearances har man mulighed for at ændre temaet.

10 Arbejd med widgets


Med Widgets kan man opnå fikse små ekstrafunktioner. Find dem i Menu > Tools > Settings > Widgets. Hvis du vil tilføje et rss-feed, vælger du RSS Widget, klikker Next og skriver rss-adressen, før du klikker “Next”. Du skal aktivere Widgets-sektionen ved at højreklikke på “Calendar”, “Tasks” eller “Contacts” til venstre og derefter vælge “Widgets”.