Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: VBreathe Tasman: Smart luftrenser dræber skimmel og virus

VBreathe Tasman renser ikke bare luften, den dræber også virus, svamp og bakterier på boligens overflader. Og så har den smart betjening via mobilen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Indeklima kan være en svær størrelse at holde styr på. Især i kældre og andre steder, hvor udluftningen ikke optimal. Her kan nemt opstå svamp og andre grimme ting, der forgifter luften. En almindelig luftrenser med HEPA-filter kan gøre luften sund og behagelig at indånde. Dog reducerer den ikke aktivt de faktorer, der forurener luften. Det gør den nye VBreathe Tasman.

Her har man suppleret HEPA-filtret med VActive Gel, som siver ud fra toppen og renser for skadelige giftstoffer i luften og på overflader. Det endda uden at være til fare for personer, der færdes i lokalet på daglig basis.

Holder svamp og corona på afstand

I vores optik er det især evnen til at gøre kål på skimmelsvamp, der batter noget. Det kan være en genstridig ting at have med at gøre og absolut ikke noget man ønsker skal sprede sig. I løbet af et døgn er VBreathe Tasman i stand til at hindrer svampens evne til at reproducerer sig med 88 procent og i løbet af tre dage hele 95 procent.

Staphylokokker, Coli og lignende bakterier udsletter den stort set komplet (99,99 procent) og så kan den også være et effektivt våben mod virus - potentielt også corona-virus. Producenten lover, i en lidt kringlet formulering, ”Reduktion af en del af coronavirus med 99,9% effektivitet.” Det vil sige at den er testet på et surrogat af corona, hvor den har vist 99,9 procent effektivitet. At love den vil virke på den ægte vare kan man således ikke, selvom det nok mest er en formalitet. Uanset hvad var det dog ikke noget vi havde hverken lyst eller mulighed for at teste.

Smart betjening

Installationen er nem. Du sætter filter og en dåse VActive Gel i luftrenseren og tænder den. Så er den sådan set klar. En lysring angiver, via skiftende farver, status på luftkvalitet.

Det er muligt også at koble mobilen på, så du kan se luftkvalitet og foretage forskellige indstillinger i den tilhørende app.

Det kan ske med Wi-Fi, hvis VBreathe Tasman er indenfor rækkevidde af et trådløst netværk, eller med Bluetooth, hvilket giver mulighed for at få adgang til luftrenseren, selvom du ikke er i nærheden af trådløst net. En nyttig feature, da VBreathe Tasman er skabt som en mobil løsning, du kan bruge hvor som helst. Der er batteri i, så du kan bruge den, selvom der ikke er en stikkontakt tilstede.

Løbende udgifter

VBreathe Tasman kan vise sig at være et helt uundværligt produkt for dem, der kæmper med dårlig luftkvalitet. Det er dog ikke billigt. Især ikke når der jævnligt skal suppleres med ny VActive Gel og nyt filter.

Vejledende pris for VBreathe Tasman: 4.499 kroner