Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mobil harddisk holder data sikre med fingeraftryk

Har du tit kritiske data med på farten, så er en ny serie eksterne harddiske og ssd’er fra Verbatim måske det, som du har brug for.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man kan betænkeligheder ved at lægge forretningskritiske data over på en mobil harddisk. Men den bekymring kan man mere eller mindre lægge til side, hvis man investerer i en af de nye eksterne harddiske og ssd’er fra Verbatim. Her kan man låse indholdet, så det kun kan åbnes med et fingeraftryk. På den måde kan man også leve op til GDPR-krav.

Også private computerbrugere vil utvivlsomt sætte pris på denne mulighed for at gøre private informationer utilgængelige for uvedkommende personer.

Harddisk og ssd

Det nye Executive Fingerprint Secure Hard Drive (harddisk) fås med 1 TB eller 2 TB kapacitet, mens Executive Fingerprint Secure SSD (ssd) leveres med 512 MB eller 1 TB. Det er tæt på at være den samme lagerkapacitet, som i dag tilbydes i bærbare pc’er i mellemprislaget.

Begge sikrer data med en kombination af AES 256-bit hardwarekryptering og fingeraftryksgenkendelsesteknologi. Så er indholdet sikret, hvis drevet skulle blive tabt eller stjålet.

Begge modeller fås i et veldesignet, slankt kabinet indkapslet i aluminium.

Nemt at bruge

Det indbyggede system til genkendelse af fingeraftryk giver adgang for op til otte autoriserede brugere og en administrator. Når de er blevet konfigureret, kan brugerne låse og låse enheden op og i på få sekunder ved blot at bruge deres registrerede fingeraftryk.

Hverken ssd’en eller harddisken gemmer adgangskoder i computeren eller systemets brugerhukommelse, hvilket gør det enhederne mere sikkre end softwarekryptering, forklarer Verbatim.

Drevene kan bruges til både pc- og Mac-operativsystemer. De har USB 3.2-tilslutning med USB-C-forbindelse til superhurtige dataoverførselshastigheder på op til 5 Gbps. Der medfølger et USB-C til USB-A-kabel samt en USB-C-adapter. Drevene kan også tilsluttes et tv, når et fingeraftryk er registreret. Det er en funktion, som ikke er mulig med almindelige krypterede drev.

For at give ekstra tryghed medleveres der Nero Backup-software til Windows, så man kan sikkerhedskopiere alle filer, mapper og drev fra bærbare computere eller pc'er samt planlægge automatisk, regelmæssig sikkerhedskopiering til et bestemt tidspunkt.

Her er priserne

Der er ingen danske priser, men Executive Fingerprint Secure HDD har en vejledende udsalgspris (ekskl. moms og afgift) på 78,90 euro (for 1 TB (PN 53652) og 99,90 euro for 2 TB (PN 53653).

Executive Fingerprint Secure SSD har en vejledende udsalgspris (ekskl. moms og afgift) på 84,90 euro for 512 GB (PN 53656) og 130,90 euro for 1 TB (PN 53657).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere