Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Helt almindelige medarbejdere er hårdest udsat for Spear-phishing-angreb

Det er ikke længere kun topledere, der skal være på vagt over for spear-phishing angreb. Ny Barracuda-rapport viser, at tre ud af fire angreb sker mod menige medarbejdere, der hverken sidder med ledelsesansvar eller i finansafdelingerne. Det er derfor vigtigere end nogensinde før, at virksomheder uddanner medarbejdere på alle niveauer mod hackerangreb.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I de seneste mange år har målgruppen for hackerangreb primært været medarbejdere på C-level-niveau. Det har medført, at mange præventive indsatser primært har fokuseret på disse medarbejdergrupper. Men sådan er det ikke længere.

Ifølge Barracudas seneste rapport sker 77 procent af alle spear-phishing angreb mod medarbejdere udenfor C-level gruppen eller finansafdelingen. Det er derfor vigtigt, at virksomheder proaktivt evaluerer sikkerheden af deres IT-infrastruktur på alle niveauer, før det er for sent.

“De cyberkriminelle bliver konstant mere avancerede i deres måde at angribe virksomheder på, og der ses en tydelig tendens i, at hackerne er begyndt at gå efter menige medarbejdere, når de skal finde indgangsvinkler til virksomheders digitale infrastruktur,” udtaler Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Han fortsætter:

“Hackerne er derfor begyndt at gå uden om ledelsen for at finde en lettere adgang til virksomheders IT-systemer. Derfor er det vigtigt at beskytte og uddanne alle sine medarbejdergrupper på tværs af virksomheden frem for blot at fokusere den præventive indsats på ledergrupperne.”

Topledelsen skal fortsat være på vagt

Selvom de menige ansatte udgør den største målgruppe, betyder det ikke, at topledelsen kan slappe af. Ifølge rapporten udsættes den gennemsnitlige CEO nemlig for 57 målrettede phishing angreb om året, svarende til mere end et om ugen.

“At vi ser flere menige ansatte blive udsat for spear-phishing betyder desværre ikke, at ledelsen kan tage den med ro. Rapporten viser, at det er afgørende, at man har et gennemgående fokus på at beskytte sig selv mod angreb - uanset hvilken titel, der står i ens mailsignatur,” afslutter Peter Gustafsson.

Sådan beskytter du din virksomhed

1. Anti-phishing teknologi: Hackere benytter i stigende grad intelligente phishing-metoder, der gennemtrænger traditionelle e-mail-sikkerhedsløsninger. Derfor er det vigtigt, at du implementerer en sikkerhedsløsning, der anvender AI til at opspore phishing-mails på tværs af hele virksomheden.

2. Uddannelse: Medarbejdere på alle virksomhedens niveauer skal uddannes i spear phishing angreb, og hvad man skal gøre for at undgå dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere