Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei MateView GT: Hurtig gamingskærm med kontorpotentiale

Huaweis buede gamingskærm leverer et smidigt billede med stærke farver og har et nydeligt design, der også fint kan gå på kontoret.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Huawei har det seneste halve års tid kastet sig over markedet for pc-skærme. Med den prisvenlige AD80, den professionelle MateView 28" og så gamingskærmen, MateView GT, som vi tester her, sigter de bredt - og rammer heldigvis godt. Vi var begejstrede for de to kontorskærme, i særdeleshed MateView 28", og MateView GT skuffer heller ikke.

Diskret design

Designet er diskret af en gamingskærm at være. MateView GT er skabt i sort plast med smal ramme omkring glasset og den monteres på en slank, elegant aluminiumsfod. Her kan den tiltes og hæves for ideel position. Der er også mulighed for at montere skærmen på en væg med Vesa-beslag.

Tilslutningerne, som er placeret bagpå, kan dækkes til med et magnetisk dæksel, så de ikke ses.

Der er således ikke meget gaming-bling over skærmen. Og derfor kan den for så også fint fungere som kontorskærm, hvis altså specifikationerne matcher dit arbejdsbehov. Det ultrabrede format kan være ideelt, hvis man arbejder med flere programmer samtidig eller med tidsbaserede projekter.

Den dybeste kurve

Skærmglasset er kurvet og det endda i en grad, så Huawei ligefrem lover, at det er den dybeste krumning på markedet (1500R-krumning). Gaming eller ej, vi er tilhængere af kurver, især når det gælder pc-skærme som denne. Her sidder man nemlig så tæt på billedet, at det ikke går udover betragtningsvinklerne og så gør buen i princippet at øjnenes afstand til skærmbilledet bliver mere ensartet over hele fladen.

Billedet er tilpas skarpt. 3K (3440 x 1440 p) kan lyde af meget, men når vi er oppe i 34", så er det altså det der skal til, og ikke en pixel mindre, for at billedet ikke bliver grynet.

Farverne har også flot styrke. En tand til den skingre side, når man anvender fabriksindstillingerne, men nu er det jo så også en gaming-skærm, så der må godt være smæk på. Men skal du arbejde med kritisk grafisk arbejde, kan det godt betale sig at bruge et par minutter på at fintune billedet. 90% af DCI-P3 farveskalaen understøttes, så der er fint grundlag for grafikarbejde og med HDR 10 er skærmen også godt gearet til video, hvor man får glæde af det filmvenlige 21:9-format.

Høj hastighed

Med 160 Hz er det en skærm med flot fart. Det får du selvsagt glæde af, når du spiller. Billedet står klart og roligt, selv i hektisk sekvenser. Men også ved helt basale hverdagsopgaver, som at scrolle ned over en hjemmeside, giver den høje opdatering en mere jævn oplevelse.

For at presse skærmen for de sidste frames, må du tilkoble computeren via DisplayPort (1.4). Heldigvis følger der et kabel med til netop dette. Foretrækker du HDMI, er det 2.0-versionen, der understøttes. Den leverer næsten samme hastighed, så du vil næppe opleve den store forskel, men der er ikke kabel med i pakken.

Strømtilslutning sker med USB C-via en adapter.

Alle indstillinger styres via et lille joystick under skærmen. Det gør ikke ligefrem betjeningen uproblematisk, men løsningen er faktisk en lille smule nemmere end den vi ser på de fleste af markedets modeller, hvor man skal fnidre med adskillige knapper for at ramme de rette indstillinger. Blandt indstillingerne er en række dedikerede gaming-indstillinger, eksempelvis Dark Field Control, som oplyser mørke miljøer ekstra kraftigt, så du kan se alle detaljer.

Helstøbt oplevelse

MateView GT er således en skærm, der er godt rustet til de nyeste pc-spil. De tekniske egenskaber er godt doseret, så du til den relativt rimelige pris, skærmen sælges til, får en helstøbt oplevelse, hvor man ikke føler nævneværdige mangler. Lyd er der ikke gjort noget ud af i den testede model, men MateView GT fås også i en version med indbygget soundbar og mikrofoner, så man har det hele i én pakke. Den koster fem hundrede kroner mere.

Pris: 3.999 kroner (se forhandlere og dagsaktuelle priser her).