Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Epos H3Pro Hybrid: Spækket med tilslutningsmuligheder

De i forvejen omfattende koblingsmuligheder i H3 Hybrid udvides med trådløs højhastighedsforbindelse i det nye H3PRO Hybrid, som også byder på aktiv støjreduktion.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi var imponerende over mængden af tilslutningsmuligheder i det glimrende H3 Hybrid, som blev sendt på markedet for et par måneder siden. Læs vores test her:

https://www.altomdata.dk/epos-h3-hybrid-test-en-blaeksprutte-af-at-gamingheadsaet/

Nu kommer så en udvidet model, der utrolig nok tilfører endnu en mulighed for at forbinde headsettet til en spilenhed. Den kommer i form af en dongle, som tilsluttes en af computerens USB A-porte. Donglen sikrer trådløs forbindelse med så lille en forsinkelse (40 ms), at man ikke mærker den i praksis.

I modsætning til Bluetooth, som også er tilgængelig, giver trådløs forbindelse via donglen de samme lydmæssige fordele som den kablede USB-C-forbindelse. Du kan få glæde af virtuel 7.1 kanels surround, som udvider lydbilledet betydeligt i spil og film. Lydtilstanden vælges i appen Epos Gaming Suite, hvor der også er adgang til indstilling af EQ, mikrofon-lyd og meget andet.

Lukker verden ude

Derudover er headsettet opgraderet med aktiv støjreduktion, som supplement til den i forvejen glimrende passive støjreduktion fra de tætsiddende ørekopper. Forskellen er til at høre. Især monotone lyde som trafikstøj og lignende blokeres effektivt. Højtfrekvente lyde som snakken og tastaturslag dæmpes knap så effektivt, men når spillet buldrer afsted er støjreduktionen tilstrækkelig stærk til at verden omkring dig forsvinder.

Fleksibelt design

Bortset fra en ekstra switch til ANC er H3Pro Hybrid fuldstændig identisk med H3 Hybrid i sit design.

Et komfortabelt headset, der blandt andet tilbyder den fine egenskab, at du kan fjerne den store boom-arm og påsætte et simpelt cover, så det ser lidt mere diskret ud, når du bruger det på farten.

Der er mikrofoner indbygget i headsettet, så du kan foretage opkald, selvom Boom-armen ikke er på. I kraft af Bluetooth-forbindelsen, er det således et headset, der gør sig ligeså godt til musik, film og gaming på farten som derhjemme foran computeren eller konsollen.

To lydkilder samtidig

Lyden i headsettet er også helt identisk med H3 Hybrid. Som udgangspunkt ren og neutral, den øvre mellemtone er dog lidt skærende, men der er fin mulighed for at fintune lyden i Epos-appen, og det kan faktisk gøre underværker.

Ligesom i H3 Hydrid er det også muligt at modtage lyd fra to kilder samtidig. Du kan foretage opkald eller chatte på din mobiltelefon via Bluetooth, mens du samtidig lytter til musik eller gamer via enten USB-kabel, den trådløse dongle eller analog tilslutning (minijack-kabel følger med). Det er ret unikt og kan være ganske brugbart. Du kan styre lydstyrken individuelt for de to kilder.

Batterilevetiden er glimrende. Op til 30 timer med dongle og 38 timer med Bluetooth.

Overdådigt headset

Hvis vi troede at H3 Hybrid tilbød alt man kunne drømme om af forbindelsesmuligheder, tog vi tydeligvis fejl. Tilføjelsen af trådløs dongle og ANC fuldender et i forvejen overdådigt headset, der dog samtidig tager et lille prishop. De ekstra features koster dig fem hundrede kroner, hvilket for så vidt er ganske rimeligt, men overvej om du får brug for dem. Bruger du ikke donglen og ANC, kan du ligeså godt spare pengene og købe H3 Hybrid.

Pris: 1.999 kroner