Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kia klar med helt ny Niro

Den helt nye Niro er skabt med genbrugsmaterialer og inspireret af naturen. Den vil kunne fås i en ren elektrisk version.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ikke alene i designet, men også i valget af farve, materialer og finish, som rammer en perfekt balance mellem miljømæssig ansvarlighed og en fremtidsorienteret tilgang, er de nye Niro inspireret af naturen.

Den store påvirkning fra 2019 Habaniro concept ses på Niros crossover-look og det tofarvede karrosseri. En c-stolpe bagest forbedrer luftstrømmen og dermed aerodynamikken, og den flyder sammen med de boomerangformede baglygter.

Kias ”tiger face” er blevet ændret på den helt nye Niro, og den forløber nu fra motorhjelmen og hele vejen ned til det robuste panel nederst på karrosseriet. Det moderne frontdesign fuldendes af det iøjnefaldende ”heartbeat”-LED-dagskørelys, som giver bilen et selvsikkert og imponerende look på vejen.

Genbrug i kabinen

Kabinen er fremstillet med brug af genbrugsmaterialer. Loftbeklædningen er af genbrugt tapet, sæderne er fremstillet af Bio PU med udtræk af eukalyptusblade, og dørpanelerne er lakeret med BTX-fri lak, så miljøbelastningen ift. mængden af affald reduceres.

Instrumentpanelets kurver rundt om personerne på forsæderne har horisontale og diagonale linjer, der skaber kontraster og dermed en beroligende, men uregelmæssig æstetik. Den flotte midterkonsol er nem at betjene og huser den elektroniske drejekontakt til gearskift. Den er placeret på den brede overflade i sort højglans, hvilket giver et enkelt og moderne look.

Audio-visual-skærmen og luftdyserne er integreret i de diagonale mellemrum i det moderne instrumentpaneldesign, og ambientebelysningen skærper sanserne.

Den helt nye Niro vises på Seoul Mobility Show fra den 25. november til den 5. december. Bilen vil kunne fås med HEV-, PHEV- og rent elektriske drivlinjer til næste år.

https://www.altomdata.dk/kia-e-niro-advance-test-det-behoever-ikke-at-vaere-en-tesla/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere