Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Legion 5 Pro: Diskret dræbermaskine

Den er sober i sit design, men under kølerhjelmen gemmer sig voldsomme kræfter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den er er skabt med gaming for øje, men ønsker du en maskine, der også kan bruges til andet og ikke tiltrækker sig for megen opmærksomhed, hvis du tager den med til et forretningsmøde, kunne Legion 5 være et rigtig fornuftigt bud.

Høj kvalitet

Kvalitetsfornemmelsen er høj. Maskinen er bygget bundsolidt, og selvom de lidt hidsige kølerriller giver et hint om, at der er tale om en gamingmaskine, er det ikke fordi, den råber højt om det.

Lidt tung er den dog, og derfor ikke den mest mobile løsning. Men sådan er det nu engang, når man gerne vil have en stor skærm. Og en stor skærm, det får man. Vi er oppe i 16”. Udover et stort billede får man relativt høj opløsning og en hurtig opdateringsfrekvens. Det er således en fornøjelse både at game og se film på Legion 5 Pro, som også leverer ganske fornuftig lyd fra de to Harman Kardon-højttalere.

I tastaturet har man taget udgangspunkt i de klassiske Thinkpad-taster, og det betyder at det faktisk er en maskine du kan arbejde på seriøst, når du ikke gamer.

Udvalget af forbindelser kan man heller ikke klage over. Der er rigeligt med USB-porte af den ene og den anden slags, og du får tilmed HDMI 2.1, så det vil være mulig at sende et billede i 4K, 120 Hz til en skærm, der understøtter det.

Enorme kræfter

Til at drive maskineriet har man valgt det bedste fra AMD og Nvidia, kombineret med køling af kraftig kaliber, og det resulterer i ydelse af den helt høje kaliber.

Den er smæk på processoren, men det er især grafikken der imponerer. Så selvom prisen er i den høje ende, er pengene godt givet ud.