Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gamle it-systemer driller den digitale transformation

Den digitale transformation er i fuld gang, men i mange virksomheder står der stadig gamle systemer der driller.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Virksomheder i Danmark og resten af verden er i fuld gang med en større digitaliseringsproces, også kaldet den digitale transformation. Men selvom mange tager godt imod nye digitale løsninger, så står der stadig mange gamle it-systemer, og de hæmmer virksomhedernes overgang til moderne digitale løsninger.

Konsulentfirmaet Expleo vurderer, at det kan gå hen og blive et problem for virksomheder – ifølge ItProPortal.

Expleo har gennemført en undersøgelsen blandt 1030 virksomheder og it-chefer i større virksomheder i Europa og USA, og den viser, at den største bekymring her er, at gamle systemer bliver den helt store hæmsko, når det kommer til en fremtidig succes.

Flere penge på budgettet

For at klare den udfordring skal virksomhederne være klar til at allokere flere penge på deres it-budgetter, vurderer Expleo, hvilket 75 procent af de adspurgte er klar over og villige til at gøre.

Men det er også nødvendigt at sikre en kvalificeret arbejdsstyrke, og her udtrykker mange bekymring for, at den bliver svær at skaffe.

Stephen Magennis, nanaging director hos Expleo UK Technology siger til ItProPortal, at virksomheder skal være klar til at tilpasse sig ændringer i markedet og forbrugernes købsmønstre hurtigt. Han oplever dog, at mange virksomheder ikke er helt klar over, hvordan de skal komme i mål med den nødvendige digitale transformation for at sikre det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere